Συνέλευση Πολιτών & Συλλογικοτήτων: Ενάντια στα χαράτσια 25/9/2012

 Οι Πολίτες και οι Συλλογικότητες της Λαμίας, καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας σε κλιμάκωση του αγώνα κατά των ανθρωποκτόνων μέτρων που καταιγιστικά παίρνουν οι ντόπιοι εντεταλμένοι της τρόικας με τη μορφή συνεχών μειώσεων αποδοχών, κατάργησης φοροαπαλλαγών, αυξήσεων φόρων, νέων τακτικών φόρων, έκτακτων εισφορών, κεφαλικών φόρων και πάσης (παρα)φύσεως λογιστικών εφευρημάτων φορολόγησης κάθε δραστηριότητας και οντότητας.

Αιχμή του πακέτου αφαίμαξης του λαού είναι και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που οδήγησε το σύνολο του κόσμου στην απόγνωση μπροστά στις νταβατζίδικα επιβεβλημένες οφειλές. Και πολλούς, ακόμη χειρότερα, στην αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης ως τιμωρία επειδή αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Συνεχώς ακούμε για δεκάδες εντολές διακοπής ρεύματος κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Καθημερινά ακούμε να γίνεται λόγος για σκηνές πραγματικά τραγικές στα κατά τόπους υποκαταστήματα ή περιφερειακά γραφεία της ΔΕΗ με πολλούς απελπισμένους πολίτες να εκλιπαρούν ανήμπορους υπαλληλάκους ή περιφερειακούς καίσαρες για το αυτονόητο: την αποφυγή της διακοπής και ένα διακανονισμό πληρωμής όσων χρωστούν ανάλογο των εξανεμισμένων εισοδημάτων τους.

Κοινωνοί τέτοιων μαντάτων και μάρτυρες (και θύματα) τέτοιων ανθρώπινων δραμάτων γινόμαστε καθημερινά πια και στην πόλη μας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά οι μη έχοντες το πρόβλημα, και το θάρρος της φωνής οι έχοντες το πρόβλημα.

 Επειδή λοιπόν είναι…

  Ο αγώνας και η αλληλεγγύη, τα εχέγγυα για την αξιοπρεπή μας επιβίωση… 

  Η εξασφάλιση για όλους λύσεων κι ανθρώπινου μέλλοντος, καθήκον όλων…

  Οι χρυσές αυγές που τάζουν ή τάζονται με εθνικά μέτρα, κατάμαυρες νύχτες…  Το ότι αφού δεν έχεις τώρα πρόβλημα δε θα ‘χεις και μετά, τραγική αυταπάτη…

  Το να το λέει και να ζητά βοήθεια κάποιος αν χρωστάει, δύναμη κι όχι ντροπή……γι’ αυτό, εστιάζοντας για αρχή σε αυτήν ειδικά τη ληστεία μέσω ΔΕΗ και στις πολλαπλές επιπτώσεις της για τη ζωή μας, καλούμε όλους τους συντοπίτες μας, και αυτούς που έχουν ήδη πρόβλημα χρεών και αυτούς που (ακόμη) δεν έχουν, σε τακτικές λαϊκές συνελεύσεις.

   Για να ενισχύσουμε όλοι μαζί τον αγώνα αρωγής και ανατροπής που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο τώρα ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε, σας περιμένουμε την   Τρίτη 25/9/2012 & ώρα 08:00μμ στο Εργατικό Κέντρο (πλ. Διάκου)

                                  Πολίτες της Λαμίας – Συλλογικότητες Λαμίας

                                            http://syllogikilamia.wordpress.com/

                                                   syllogikotiteslamias@gmail.com   

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.