Χαλάει από το βράδυ ο καιρός… με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ανήμερα του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, το θερμόμετρο έφτασε κοντά στους 29 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στη Στερεά, με τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Φθιώτιδα. Όμως από το βράδυ αλλάζει  το σκηνικό του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια, από το βράδυ στα δυτικά και τη νύχτα στα κεντρικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ τη νύχτα πιθανώς και στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά, ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σήμερα σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει μέχρι και τους 22-23 βαθμούς, όμως μετά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένουμε πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Στη Θεσσαλονίκη, προς το απόγευμα περιμένουμε βροχοπτώσεις, οι οποίες θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ θα διατηρηθούν ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο της τάξεως των 7 και 8 μποφόρ.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.