Λαμία: Θετικοί στον κορoνοϊό γονείς και 2 από τα τρία μικρά παιδιά τους

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα με τα κρούσματα κορoνοϊού στη ίδια μάλιστα περιοχή.

Η αρχή έγινε με τον 86χρονο άνδρα, την σύζυγό του, την κόρη τους και τον εγγονό τους που επέστρεψαν από την Αμερική. Αν και αρχικά στο αεροδρόμιο, τα τεστ που τους έγιναν ήταν αρνητικά, στη συνέχεια νόσησαν.

Αυτή την ώρα, ο 86χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Μαζί του στη μονάδα είναι η κόρη του, σε καλύτερη κατάσταση, ενώ η γιαγιά και ο εγγονός νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Θετική στον κορoνοϊό οικογένεια με μικρά παιδιά στη Λαμία

Η πρώτη είδηση για την οικογένεια ήρθε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Βρέφος 2 μόλις μηνών, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα.

Το τεστ επιβεβαίωσε τους φόβους και το βρέφος βρέθηκε θετικό.

Το κακό σενάριο της υπόθεσης είχε και συνέχεια, καθώς μετά τα μεσάνυχτα τα τεστ έδειξαν πως είναι θετικοί στον κορoνοϊό οι γονείς και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Τη διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας του δύο μηνών βρέφους που βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας την Τετάρτη το πρωί.

Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγος της και τα δύο ακόμη μικρά παιδιά τους. Από αυτά το αγοράκι είναι επίσης θετικό στην covid-19 ενώ για το κοριτσάκι το τεστ θα επαναληφθεί μετά από 24 ώρες και αναμένεται να είναι επίσης θετικό.

Το γεγονός ότι η πενταμελής οικογένεια που έμενε δίπλα από την οικογένεια του παππού που επέστρεψε από την Αμερική, έχει νοσήσει από τον νέο κορονοϊό δυστυχώς επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο που ήθελε διασπορά του ιού στην Κοινότητα λόγω μη τήρησης της καραντίνας.

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των 19 τεστ που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Τρίτης στην Αταλάντη από τις επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από την Αμερική.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.