Αυτό το Νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Καθολικό ΟΧΙ από εκπαιδευτικούς και μαθητές

 Μαχητική παρουσία είχαν στους δρόμους και σήμερα οι απεργοί εκπαιδευτικοί! Μπροστά στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου- έκτρωμα για την παιδεία, οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας προκήρυξαν 24ωρη απεργία και κάλεσαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις, δείχνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα γίνουν υποταγμένοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης!

Στο πλάι τους βρίσκονταν και δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές της χώρας.

!Στη Λαμία υπάρχει κάλεσμα της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Φθιώτιδας για συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Διάκου  το βράδυ της Τετάρτης 10/6/2010  ώρα 8.00 μ.μ.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (φωτό από Ιωάννη Χλωρό), Τρίκαλα, Γιάννενα, Χανιά και αλλού η παρουσία του πανεκπαιδευτικού κινήματος ήταν μαζική και το μήνυμα ήταν ένα: Ούτε σκέψη για κατάθεση του νομοσχεδίου!

Οι προφανείς αντιδραστικοί στόχοι και επιδιώξεις αυτού του νομοσχεδίου είναι:
//Απόρριψη των μαθητών από το σχολείο ήδη από την Γ΄ Γυμνασίου. Σκληρά εξεταστικά εμπόδια και βάση προαγωγής 10 για Γυμνάσιο-Λύκειο.
//Επιβολή μαζικής στροφής στις φτηνές για το κράτος, αλλά ακριβοπληρωμένες για τα παιδιά καταρτίσεις.
//Τράπεζα θεμάτων, «εθνικό απολυτήριο» και σπουδές για «λίγους και εκλεκτούς». Συντηρητική στροφή στο σχολείο με συνθήκες ανελευθερίας και εποπτικού ελέγχου για μαθητές και εκπαιδευτικούς, επαναφορά της διαγωγής και των πολυήμερων αποβολών, με επιβολή εσωτερικού κανονισμού κλπ.
//Κατηγοριοποίηση-συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, με αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και με εργαλείο την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, από το Σεπτέμβρη σε όλα τα σχολεία.
//Ενίσχυση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, νέο χτύπημα στη «δωρεάν» δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα με δίδακτρα
//Εμπέδωση–θεσμοθέτηση της αδιοριστίας, με ποινές για τους αναπληρωτές και δραστικό περιορισμό της προϋπηρεσίας. Χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών.
//Αξιολόγηση, υποταγή, πειθάρχηση, κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, διαμόρφωση συνθηκών διχασμού, ανταγωνισμού και κανιβαλισμού, με ανοιχτό το δρόμο άρσης της μονιμότητας.

Μάλιστα, εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις έχουν καλεστεί και για αύριο στις 19:00 σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η πορεία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

#ΜένουμεΕνέργοι #WeSpeakNow

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.