Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Λαμία για τις εορταστικές εκδηλώσεις “Ελλάδα 2021″ (φωτο & βίντεο)

Tην Λαμία επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο  στα πλαίσια της προετοιμασίας που γίνεται σε εθνικό επίπεδο για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 .

 Σε δηλώσεις της , η κ.  Δασκαλάκη- Αγγελοπούλου τόνισε ότι  ο λόγος που η Επιτροπή περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα είναι  για να αναδείξουν τον πλούτο των ιδεών και των προτάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις αξίες του ελληνισμού.

Στη συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη η πρόεδρος της Επιτροπής »Ελλάδα 2021» είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτάσεις και τους σχεδιασμούς που γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , ενώ δήλωσε ενθουσιασμένη από τις καινοτόμες ιδέες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό »Διάζωμα » .

»Το πρόγραμμα είναι μοναδικό, αναδεικνύει ιδέες που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, αναδεικνύουν ιδέες για έναν εναλλακτικό τουρισμό , όπου ουσιαστικά είναι σαν να καλούν σε μια καινούρια κολυμβήθρα ενδιαφέροντος και είμαι ευτυχής που άκουσα ολες αυτές τις προτάσεις , πολλές από τις οποίες θα μπουν και στην πλατφόρμα της Επιτροπής »Ελλάδα 2021», σημείωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου .

Απώτερος σκοπός μας , είπε , είναι να προβάλλουμε όλες αυτές τις ιδέες και τις προτάσεις. Γι’ αυτό και ξεκινήσαμε από την περιφέρεια και δεν κάναμε λάθος. »Είμαι ευτυχής , τόνισε η κ. Αγγελοπούλου που επισκέφθηκα την Περιφέρεια με τους 1000 τόπους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τις 200 εκκλησιές και άλλα μνημεία θρησκευτικά, τους δύο εθνικούς δρυμούς , τα τρία Χιονοδρομικά Κέντρα , τις 21 παραλίες με γαλάζια σημαία και πολλά άλλα σημεία εξαιρετικού τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ».

Καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Επιτροπής »Ελλάδα 2021», ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δώρισε στην κ. Αγγελοπούλου αντίγραφο από τον Ηνίοχο των Δελφών και μια γλάστρα ελιάς .



   

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε με τον πιο θερμό τρόπο την κ. Αγγελοπούλου στη Στερεά Eλλάδα με τον ιστορικό πλούτο των Δελφών , της Ερέτριας , του Ορχομενού . »Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε μια σειρά δράσεων για να τιμήσουμε την επανάσταση του ’21 και να προχωρήσουμε στο μέλλον . Παρουσιάζοντας αυτές τις δράσεις , είμαστε πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί . Γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια με τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό βάθος , μια προσπάθεια που κατ’ελάχιστον τιμά το τότε , φωτίζει και σηματοδοτεί το αύριο» δήλωσε ο Φάνης Σπανός .

Επόμενος σταθμός μετά την Περιφέρεια ήταν το δημαρχείο στην οδό Σκληβανιώτη όπου την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, η Αντιδήμαρχος Αμαλία Ποντίκα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κυροδήμος. Κατά τη συνάντηση ο κ.  Καραΐσκος κατέθεσε την πάγια πρόταση του Δήμου για σύνδεση του ιστορικού πολιτιστικού τριγώνου Θερμοπύλες -Αλαμάνα-Γοργοπόταμος ενώ τονίστηκαν και οι παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν σε επίπεδο υποδομών  που θα αναδείξουν το ιστορικό – πολιτιστικό τοπόσημο του Δήμου, πρόταση που η κα.Αγγελόπουλου θεώρησε ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη. 

Στις παρεμβάσεις αυτές, ως κορυφαία, τονίστηκε η ανακατασκευή και αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Αλαμάνας, όπου και έλαβε χώρα η ομώνυμη μάχη και η οποία σήμερα δεν διασώζεται, αλλά και άλλες παρεμβάσεις όπως στο Μνημείο του Διάκου στη Λαμία, η ανάδειξη της πλατείας των Κομποτάδων, η ανάδειξη της Χαλκομάτας και η ανάδειξη της ομώνυμης πλατείας Διάκου στη Λαμία.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Αγγελοπούλου για την επίσκεψη και τη συνεργασία, δήλωσε σχετικά «….Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ηρωικές στιγμές και θυσίες. Διαχρονικά το μήνυμα της θυσίας και ο αγώνας για την ελευθερία, μας διαπερνά απ’ άκρη σ΄ άκρη. Από τις πρώτες Αμφικτιονίες και τις Θερμοπύλες μέχρι την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο. Έγιναν τόσα πολλά και μεγάλα αφήνοντας το ιστορικό τους αποτύπωμα σε τόσο μικρό τόπο. Ως Δήμος Λαμιέων νιώθουμε βαρύ το χρέος απέναντι στη ιστορία μας και προετοιμαζόμαστε για τις επετειακές εκδηλώσεις. Θέλουμε όλα αυτά τα σημεία να αναδειχτούν και αποδοθούν στους πολίτες μαζί με την ιστορία τους. Θέλουμε να αναδείξουμε τις σημαντικές διαχρονικές παραμέτρους και να επιχειρήσουμε μια σύνδεση με το σήμερα. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι καθοριστική και επιβεβλημένη, διότι νιώθουμε πολύτιμη την προσωπική της βοήθεια, όπως επίσης και την βοήθεια όλης της Επιτροπής, προκειμένου να επιταχύνουμε τον προγραμματισμό, έτσι ώστε να μην μείνουμε στα σχέδια αλλά να αποδώσουμε στους πολίτες ζωντανές εικόνες από την βαριά ιστορία μας, συμπληρώνοντας τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της ιστορίας μας…..»

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο ο Θύμιος Καραΐσκος συνόδευσε την κ. Αγγελοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής που την πλαισιώνουν στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της Λαμίας.

   

H επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου ακυρώθηκε λόγω περιορισμένου χρόνου αλλά και αστάθειας του καιρού, η κα Αγγελοπούλου πήρε πάντως μια ιδέα από τα σοκάκια της Λαμίας και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας της.


Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.