Αναφορά Γ. Σαρακιώτη για τις καταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας για τις απολύσεις από την ΤΕΡΝΑ

Kαταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας μετέφερε την έκδηλη ανησυχία των εργαζομένων, των οποίων «τους προβληματισμούς οφείλουμε να συμμεριζόμαστε», όπως σημειώνει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καθώς από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καταγγέλλονται αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, οι οποίες αφορούν εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Οι εν λόγω καταγγελίες προστίθενται σε εκείνες περί της μη τήρησης των ωραρίων εργασίας, αλλά και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας από πλευράς της εταιρείας.

H ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Θέμα: «Αδικαιολόγητες απολύσεις από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καταγγέλλει τις αδικαιολόγητες απολύσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στο νομό Φθιώτιδας πάνω από 10 χρόνια και απασχολεί εργαζομένους τόσο από το νομό μας όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Απορίας άξιον είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα απολύει εργαζόμενους οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μόνιμοι κάτοικοι του νομού Φθιώτιδας.

Προφανώς η ΤΕΡΝΑ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων του νομού μας λόγω των πολλών καταγγελιών που έχει δεχθεί το Εργατικό μας Κέντρο στο παρελθόν για μη τήρηση ωραρίων εργασίας αλλά και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Είναι αλήθεια ότι πριν λίγο χρονικό διάστημα υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για πτώση τμήματος της σήραγγας στο κομμάτι Στύρφακα-Άγιος Στέφανος και εξαναγκασμός εργαζομένων να μπουν μέσα στη σήραγγα, με κίνδυνο της ζωής τους για να συνεχιστεί το έργο. Τότε το Εργατοϋπαλληλικό μας Κέντρο, μετά από τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, ζήτησε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς διεξοδικούς ελέγχους. Το αποτέλεσμα ήταν και τότε …. καταχρηστικές απολύσεις.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες από μια εταιρεία που δραστηριοποιείται 10 ολόκληρα χρόνια στην περιοχή μας. Μας γυρίζουν πραγματικά πολλά χρόνια πίσω.

Το αυτονόητο ζητούμε κύριοι. Σεβασμό στους εργαζόμενους, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και προστασία των θέσεων εργασίας στο νομό Φθιώτιδας.

Καλούμε την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να σταματήσει άμεσα να «τιμωρεί» τους εργαζόμενους του νομού μας και να αποσύρει όλες τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις.

Συγχρόνως καλούμε τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδας αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να πάρουν άμεσα θέση σε ένα τόσο σοβαρό και φλέγον θέμα που αφορά τους εργαζόμενους του νομού Φθιώτιδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.