Αθωώθηκε η υπάλληλος για τη «μαύρη τρύπα» στα ΝΠ του Δήμου Λαμιέων- Υπήρχε «αταξία» αλλά δεν αποδείχτηκε υπεξαίρεση

Αθωώθηκε η υπάλληλος του Δήμου για μια υπόθεση που σέρνονταν από το 1996  για την   «τρύπα» που απορρόφησε τα 1,8 εκατ. που βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές σε τρία Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Λαμιέων, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, Δημοτική Φιλαρμονική και Α’ ΚΑΠΗ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας μετά από ένα διήμερο ακροαματικής διαδικασίας μετά από πρόταση και του Εισαγγελέα κήρυξε αθώα τη λογίστρια του Δήμου Λαμιέων που κατηγορούνταν για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία   Εκείνο που προέκυψε από το σύνολο των μαρτύρων είναι ότι υπήρχε μια αταξία σε ότι αφορά την ταξινόμηση (λογιστικοποίηση)  των εγγράφων αλλά δεν προέκυψε υπεξαίρεση των χρημάτων  καθώς δε συντάσσονταν ισολογισμοί – απολογισμοί και μόνο με ενδείξεις έφτασαν να αναφέρουν ως έλλειμμα το παραπάνω ποσό

 Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Εισαγγελέα ότι στη θέση της ταμία ίσως να έπρεπε να είναι οι διοικήσεις των νομικών προσώπων για την αταξία που επικρατούσε, ενώ χαρακτήρισε το ανακριτικό έργο όχι ιδιαίτερα διεισδυτικό. Παραδέχτηκε επίσης ότι η εν γένει ζωή της κατηγορούμενης δε συνιστά άτομο που θα είχε υπεξαιρέσει τόσα χρήματα και ζήτησε την απαλλαγή της.

Στην απολογία της η πρώην ταμίας του Δήμου, ανέφερε ότι της ασκούνταν πολλές πιέσεις. « Δεν είμαι κλέφτρα ψεύτρα, ούτε απατεώνισσα. Έσφαλα που δεν τηρούσα τα χρηματικά εντάλματα, δεχόμουν πίεση να πληρώσω χωρίς παραστατικά», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι  εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις στις δικαστικές αίθουσες όπως αυτές του Δ’ ΚΑΠΗ και του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.