Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Τετάρτη 23 Ιουλίου)

Αγώνας για να δικαιωθούν όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί της Ανθήλης

Οι συνδεδεμένες που δεν πληρώθηκαν σε όλους ή μισοπληρώθηκαν, δε μας επιτρέπουν «να κάνουμε πίσω». Θα συνεχίσουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις για να πληρωθούν όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απέναντί μας. Δεν αποδέχεται το αίτημά μας για ομαδική ένσταση που εξάλλου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μάς το πρότεινε. Αντίθετα ζητάει ατομικές ενστάσεις.

Με το τέλος της περσινής σοδειάς βαμβακιού (2019) οι αγρότες της Ανθήλης δεν ενημερώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι από τον έλεγχο που έγινε με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης δε θα πληρώνονταν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, ώστε έγκαιρα να ζητήσουν επιτόπιο έλεγχο (την περίοδο της συλλογής)για να δικαιωθούν. Ακόμη και με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης οι φάκελοι των αγροτών της Ανθήλης «βγάζουν μάτι» για την αδικία που συνεχίζεται και μένουν απλήρωτοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα μεγάλο μέρος των βαμβακοπαραγωγών της Ανθήλης να πληρώνουν πρόστιμο και ποινή (απώλεια συνδεδεμένης ενίσχυσης έως και 3 έτη).

Όλοι οι αγρότες να συγκεντρωθούμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να μη φύγουμε αν δεν ελεγχθούν με ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ όλοι οι φάκελοι των βαμβακοπαραγωγών που αδικήθηκαν.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου και ώρα 11.00π.μ.

Διεκδικούμε:

1. Να αποδοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγούς της Ανθήλης.

2. Αμφισβητούμε τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης και ειδικά την αποτύπωση της χλωροφύλλης που απλά δείχνει την παθογένεια της περιοχής (αλατούχα εδάφη).

3. Κριτήριο στην απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης να είναι η παραγωγικότητα των χωραφιών (κιλά βαμβάκι/στρέμμα) και επιτόπιοι έλεγχοι από υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

4. Να πληρωθούν όλοι οι βαμβακοπαραγωγοί που ξεπερνούν το Μ.Ο. παραγωγής (241κιλά/στρέμμα) με αποδεικτικό στοιχείο για τη φετινή χρονιά τα τιμολόγια πώλησης βαμβακιού.

Να γίνει υπόθεση όλων των αγροτών της Ανθήλης, ώστε όλοι να πληρωθούν τις συνδεδεμένες τους ενισχύσεις.

Να σταματήσουμε επιτέλους το αίσχος της απληρωσιάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΛΗΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.