Άρση μέτρων: Ξανά στις παραλίες αλλά με…προσοχή! (φωτο)

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και αναμένεται να φτάσει  τους 35 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, το κολύμπι   και το ψάρεμα πλέον επιτρέπεται  στις ελεύθερες παραλίες και με  το τέλος της   καραντίνας  γέμισαν  ζωή  κοντινές παραλίες της Φθιώτιδας.

Ο κόσμος  με λαχτάρα και αγωνία βγήκε  έξω για   βόλτα και άραγμα  στον ήλιο  με τους τολμηρούς να κάνουν τις πρώτες βουτιές. Τα παραλιακά  καφέ και τα ταβερνάκια ετοιμάζονται να ανοίξουν αν και φέτος όλα θα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα….

Οι  κοινόχρηστοι χώροι   χρειάζονται  καθαριότητα, τα σκουπίδια μάζεμα, τα χόρτα  κόψιμο.  Αυτοδιοίκηση και πολίτες ας βάλουμε όλοι  ένα χεράκι για ένα  καθαρό περιβάλλον που θα μας τονώσει  ψυχολογικά και θα προστατέψει την υγεία μας .

Στην παραλία της Αγίας Μαρίνας  τα χορτάρια ξεπέρασαν το ένα μέτρο!

Κολύμπι και κορονοϊός τι πρέπει να προσέχουμε

Το βασικότερο  σύμφωνα με τους ειδικούς που πρέπει να προσέχουμε είναι η απόσταση που πρέπει να κρατάμε από τους  γύρω μας. Είναι γνωστό, ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του  κορονοϊού είναι η άμεση μετάδοση της νόσου,  με τα μολυσμένα σταγονίδια που εκπέμπονται κατά την ομιλία, τον βήχα και το φτάρνισμα. Ο έμμεσος τρόπος μετάδοσης, ιδιαίτερα από αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία (άμμος, βράχια, ξαπλώστρες, πετσέτες κλπ), δε φαίνεται να ευθύνεται σημαντικά για τη μετάδοση της νόσου».

Η περιβαλλοντική οργάνωση Costa Nostrum,  συνέταξε με τη βοήθεια ιατρών έναν κατάλογο «μέτρων ασφαλείας» για λουομένους και επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται παραλίες. Πιο συγκεκριμένα:

• Στα ελεύθερα (μη οργανωμένα) κομμάτια των παραλιών, συστήνεται να αντιστοιχούν περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα ανά λουόμενο (παιδί ή ενήλικα).

• Στα οργανωμένα τμήματα, η απόσταση μεταξύ του κάθε «μόνιμου» τοποθετημένου σετ ομπρέλας και ζεύγους ξαπλώστρες να είναι στα 3 μέτρα.

• Μετά την απελευθέρωση του κάθε σετ από «μόνιμα» τοποθετημένες ξαπλώστρες συνιστάται η απολύμανση όλου του σετ (με διάλυμα ισοπροπιλικής αλκοόλης κατά 60% με 70%) από κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο και η μη προσέγγιση σε αυτό νέων επισκεπτών για τουλάχιστον 20 λεπτά.

• Οι λουόμενοι να μην κάθονται σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων από τα κοινόχρηστα ντους.

• Οι λουόμενοι να αποφεύγουν κάθε είδους συναλλαγή με πλανόδιους πωλητές εντός της παραλίας.

• Συνιστάται η αποφυγή κλειστών κοινόχρηστων ντους και κοινόχρηστων αποδυτηρίων.

• Ειδικά για τα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονται και παραλιακές εγκαταστάσεις, προτείνεται η συνεργασία με εξειδικευμένο call center / σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση ή δρομολόγηση οποιουδήποτε θέματος που σχετίζεται με τον κορωναϊό COVID-19.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές αυτού του πρωτοκόλλου έχουν ως γνώμονα όχι τον ανθρώπινο αποκλεισμό, αλλά τη δημιουργία των βάσεων για την επαναδόμηση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ελπίζοντας ότι οι παραλίες μας αλλά και γενικότερα η δημόσια ζωή, θα επιστρέψουν σύντομα σε συνθήκες απόλυτης κανονικότητας», σχολιάζει ο Βασίλης Ζησιμόπουλος, επικεφαλής της οργάνωσης.

Οι φωτογραφίες από την  εξόρμηση μας το Σαββατοκύριακο στην Αγία  Μαρίνα και την Παραλία Ραχών

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.