Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος. Στη Λαμία προβλέπονται 40αρια στο τέλος της εβδομάδας!

Άκρως καλοκαιρινή θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα (11/5). Ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα και θα πιάσει  40αρια  την Παρασκευή με παράλληλη μεταφορά  Αφρικανική σκόνης στη χώρα μας.

Η προηγούμενη φορά που πιάσαμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες αντίστοιχη περίοδο ήταν στις 13 Μαΐου του 2017 όταν προσεγγίσαμε τους 40 βαθμούς στην περιοχή του Αργους.

  Στη Λαμία για σήμερα Δευτέρα θα έχουμε ηλιοφάνεια, και τη θερμοκρασία να φτάνει  τους 32 βαθμούς Κελσίου και την Τρίτη τους 35 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη,  θα μπει ένα ελαφρύ βοριαδάκι και θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, όμως το θερμό κύμα που έρχεται από την Αφρική υποκινούμενο από τη Σαχάρα, θα καλύψει όλη την Ανατολική Μεσόγειο κι ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, πιάνοντας θερμοκρασίες… κατακαλόκαιρου! Έτσι στη  από την Παρασκευή θα έχουμε μίνι καύσωνα με το θερμόμετρο  να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Λαμία!.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο , οπότε αναμένονται μαζικές εξορμήσεις στην παραλία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους μετεωρόλιθους, η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα τη νέα εβδομάδα, θα χωρίσει την Ευρώπη θερμοκρασιακά σε δύο μέρη. Στα νότια τμήματα (και στη χώρα μας) από τις αρχές της  εβδομάδας, θα ευνοηθεί η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, προκαλώντας πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα στα βόρεια οι ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας επικρατούν  αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.