Τουλουπάκη: «Το δόγμα του σοκ στη Δικαιοσύνη δεν θα περάσει» -Τι σηματοδοτεί η δίωξη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της  Εισαγγελέως Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεση Novartis Ελένης Τουλουπάκη, μια μέρα μετά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική, προχώρησε  ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίεας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης για έξι αδικήματα που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis.

Η δίωξη βασίζεται στο πόρισμα του ενός εκ των δύο Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, για την υπόθεση των δικονομικών χειρισμών της Εισαγγελέως Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται για κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα),  παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα). 

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη το πόρισμα του έτερου Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που είναι απαλλακτικό για την Ελένη Τουλουπάκη. Όμως με βάση το ίδιο πόρισμα διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου αλλά και τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κωνσταντίνο Φρουζή, καθώς και το μάρτυρα Νίκο Μανία. Άλλη προκαταρκτική έρευνα, διατάχθηκε με βάση το πόρισμα Ζαχαρή, για καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις μηνύσεις πολιτικών προσώπων. 

Τι σηματοδοτεί η δίωξη Τουλουπάκη

Νομικά, σημαίνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται ως «συνεργός» και «εκτελεστικό όργανο» της «σκευωρίας» που, με βάση τα πορίσματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οργάνωσε ως «ηθικός αυτουργός» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον της, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ενσωματωθεί με εκείνη κατά Παπαγγελόπουλου – κοινώς, θα οδηγηθούν και οι δύο στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Πρακτικά, σημαίνει ότι μπαίνει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα για τους πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Όπως λένε έμπειροι νομικοί, μετά την εναντίον της δίωξη είναι μονόδρομος η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και η αντικατάστασή της από άλλον εισαγγελικό λειτουργό που θα ορίσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πολιτικά, σημαίνει ότι αποστέλλεται μήνυμα και σε οποιονδήποτε άλλον – ανεξάρτητο ή μη – δικαστικό βρεθεί στην θέση του επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς: Οποιοσδήποτε ερευνήσει στο εξής τα στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis μπορεί να θεωρηθεί επίσης συνεργός των «σκευωρών» και να ακολουθήσει τον δρόμο της Τουλουπάκη.

Τι δήλωσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τη δίωξη

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους».

 ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.