Πρωτοφανής επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης- Σοβαρά τραυματίες τρεις υπάλληλοι

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Κοζάνη όταν 45χρονος άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι στην εφορία της πόλης και επιτέθηκε σε υπαλλήλους, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων τους δύο σοβαρά.Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το kozani.tv   σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν όταν ο  άντρας  έβγαλε το τσεκούρι από μια τσάντα και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Δύο εφοριακοί έπεσαν αιμόφυρτοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου χειρουργούνται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους δύο ελαφρά τραυματισμένους.

Το ένα από τα δύο θύματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μια γυναίκα ηλικίας περίπου 55 ετών, φέρει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι, καθώς και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις  και διασωληνώθηκε. Η κατάστασή της  κρίνεται σοβαρή.

Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση και των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο “Μαμάτσειο” της Κοζάνης, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ. Γκανάτσιος. Όπως είπε: “Βρίσκονται στο χειρουργείο και οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο κάνουν ότι είναι δυνατόν…”.

Η τέταρτη συνάδελφός τους που προσπάθησε πανικόβλητη να ξεφύγει από τον δράστη έπεσε στις σκάλες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου έχει διάστρεμμα στην ποδοκνημική… Στο πλάι το συγγενών βρίσκονται και ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας “η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή. Η διασωληνωμένη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης”.

“Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης” ανέφερε έξω από το νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Ζουμπούλης. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει για αποχή των εφοριακών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή. “Εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας των εργαζομένων. Είναι καιρός η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να λάβει μέτρα πρωτίστως για την ασφάλειά μας” ανέφερε.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του.

Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.