Τα 70 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου τίμησαν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία»

Τα 70 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, τίμησαν με κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στη Πλατεία Λαού της Λαμίας η Δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φθιώτιδας σε κοινή εκδήλωση τιμής και μνήμης  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  24 Νοεμβρίου.

Κύριοι ομιλητές ήταν η επικεφαλής της  Δημοτικής κίνησης «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Χαρά Παρμενοπούλου.

Η κ. Αντωνίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιστορική συγκυρία, όπου η οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου μας, σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της ΕΕ διεξάγουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς τον ελληνικό λαό αλλά και τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Τα νέα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση  οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια ανθρωπιστική καταστροφή που άλλες χώρες μόνο σε καιρό πολέμου έχουν βιώσει». » Σήμερα καταδεικνύουμε τον κρίσιμο καταλυτικό ρόλο της Αριστεράς της εποχής εκείνης τον επικό, τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του μεγάλου ηγέτη του και γέννημα θρέμμα της πόλης μας Άρη Βελουχιώτη στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και σοσιαλισμό».

Η κ. Παρμενοπούλου στη διάρκεια της ομιλίας της είπε: «Σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας που ο φασισμός και οι ναζιστικές συμμορίες σηκώνουν ξανά κεφάλι,  εμπνεόμενοι από τα οράματα των αντιστασιακών καλούμαστε  να δημιουργήσουμε ένα μαζικό  κίνημα Αντίστασης και Ανατροπής που να δίνει διέξοδο και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Με τους αγώνες του σήμερα τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο όλους όσους θυσιάστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

«Χρέος  μας είναι ακόμα να διατηρήσουμε  ζωντανή τη ιστορική μνήμη, και  να αντισταθούμε στις συστηματικές προσπάθειες απονεύρωσης της επετείου της Εθνικής Αντίστασης από το πραγματικό της περιεχόμενο ώστε να γίνει ακίνδυνη για  το σύστημα.  Για το λόγο αυτό δεν θα συμμετάσχουμε στην επίσημη  εκδήλωση στο Γοργοπόταμο μαζί με τους σημερινή αντιλαϊκή και υποτελή πολιτική εξουσία»

Από τη πλευρά του ο  Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Β. Κυριακάκης είπε: » Το καθήκον μας για να τιμήσουμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές της λαϊκής εθνικής αντίστασης, είναι να βαδίσουμε στο δικό τους δρόμο. Το δρόμο της μέγιστης λαϊκής ενότητας, το δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα, για να απελευθερώσουμε και σήμερα τη χώρα από τα δεσμά της τρικομματικής συγκυβέρνησης, του Μνημονίου, της Τρόικας, από τη θηλιά του χρέους. Συντρόφισσες και σύντροφοί αυτό είναι το καθήκον του κάθε λαϊκού αγωνιστή».

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τη Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Ξεφλούδα- Τσιρώνη και τον αντιστασιακό Θανάση Χουλιάρα. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.