Απεργία πείνας εργάτη-συνδικαλιστή στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Ο Τάκης Οικονόμου, μέλος του σωματείου εργαζομένων στην  «Αλουμίνιο της Ελλάδος»  ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή απεργία πείνας μέσα στο εργοστάσιο, στα γραφεία του σωματείου. Η απεργία πείνας του εργάτη-συνδικαλιστή γίνεται σαν μέσο πίεσης ενάντια στις περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει ο όμιλος Μιτυλιναίου στις αποδοχές των εργαζομενων, πάτώντας πάνω   στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο στον ιδιωτικό τομέα.
Η απεργία πείνας που χαρακτηρίστηκε από το σωματείο των εργαζομένων προσωπική επιλογή, έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους του αλουμινίου καθώς βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την επίτευξη μίας νέας διμερούς συμφωνίας με τη διοίκηση του εργοστασίου.

 Ο ΑΓΏΝΑΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας, Τάκη Οικονόμου

Από την σελίδα υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί στο Facebook
Μπείτε στην σελίδα να εκφράσετε την υποστήριξή σας 
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4097482969732.158411.1662615417&type=1#!/ApergiaPeinas?notif_t=fbpage_fan_invite

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιφασιστικής Αντιρατσιστικής  Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της και την αλληλεγγύη της στον, για πέμπτη ημέρα, απεργό πείνας, εργαζόμενο του Αλουμινίου της Ελλάδος, Τάκη Οικονόμου, και καλεί όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στη στοχοποίηση των εργαζομένων και τη γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας.

Ο αγώνας των εργατών του Αλουμινίου της Ελλάδος είναι αγώνας όλων μας.
Λιβαδειά 11 Δεκέμβρη 2012

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ : Αγώνας όλων, η απεργία πείνας του Τάκη Οικονόμου στο Αλουμίνιο ΑΕ

Ο συναγωνιστής μας απεργός πείνας Τάκης Οικονόμου, τιμά επί χρόνια την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παραμένοντας ανεξάρτητος, συνεπής και μαχητικός στον δύσκολο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, μιας βαριάς βιομηχανίας που επί δεκαετίες επηρεάζει καθοριστικά την πραγματικότητα και κινεί τα νήματα σε μια μεγάλη περιφέρεια.
Ο Τάκης Οικονόμου διαμαρτύρεται για τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τα κέρδη, τις ωφέλειες και τις οφειλές προς την Πολιτεία. Με την απεργία πείνας επιχειρεί να δυναμώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό.
Η απόφασή του δείχνει το δρόμο: δύναμη και κουράγιο απέναντι σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας. Απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό, στους υποτελείς πολιτευτές, στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ματαιώσουν και να λοιδορήσουν κάθε αγώνα. Απέναντι σε όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, που επιχειρείται με κάθε τρόπο η αφαίμαξη των εργαζομένων, ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί δυνατά, υπερβαίνοντας την χειραγώγηση, τον φόβο, την απόγνωση και την σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν. Είναι η φωνή μας.

Πηγή: http://iteanet.blogspot.gr/2012/12/video.html

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Σε απεργία πείνας βρίσκεται από την Παρασκευή, ο συνδικαλιστής εργαζόμενος του Αλουμινίου της Ελλάδας Τάκης Οικονόμου. Σύμφωνα βρίσκεται στα γραφεία του σωματείου του εργοστασίου διαμαρτυρόμενος, για τις περικοπές στους μισθούς που έχει προαναγγείλει ο όμιλος Μυτιληναίου αλλά και για την γενικότερη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστηρίζει, σπρώχνει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Ο Τάκης Οικονόμου είναι μέλος του ΔΣ συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στο ΑτΕ και πατέρας τριών παιδιών.