Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Πέτυχαν παράταση των συμβάσεων -Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, με τον αγώνα τους, απέσπασαν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου -Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ-

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη κι εμείς με τη ζωή»: Την κοινή τους απαίτηση να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που την οδηγεί στο κλείσιμο, διαδήλωσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, Συνδικάτα και φορείς της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, με τον αγώνα τους, απέσπασαν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι πάντως ενώ βλέπουν την εξέλιξη ως ένα πρώτο θετικό βήμα για τους αγώνες τους, διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την τελική δικαίωση.

«Όλοι μαζί σήμερα σε μια μετωπική σύγκρουση με αποφάσεις της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μηχανισμών τους, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας τους χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε κάτω από έντονα χειροκροτήματα και συγκίνηση.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δε θα επιτρέψουν να γίνει η ΛΑΡΚΟ «μάντρα για υλικά», καταγγέλλοντας τα σχέδια να πουληθούν το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της επιχείρησης σε «σκραπατζή» και να μπει ταφόπλακα στην ενιαία λειτουργία της

Ξεχωριστό τόνο στην πορεία μέχρι το Σύνταγμα έδωσαν οι μαθητές από τη Λοκρίδα και το Δημοτικό Σχολείο της Λάρυμνας που τέθηκαν με τα πανό τους στην κεφαλή της κινητοποίησης: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά», φώναξαν επιβεβαιώνοντας πως συχνά το πιο μεγάλο μάθημα διδάσκεται στον δρόμο.

Την επιστολή των μαθητών προς την κυβέρνηση διάβασε η Ασημίνα Λιούγκου, μαθήτρια του Γυμνασίου. «Μεγαλώσαμε περιμένοντας να μάθουμε από άλλους τι πρόκειται να γίνει με τις δικές μας ζωές», ανέφερε, μιλώντας για το άγχος και την ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και σε όλους τους μαθητές που δεν γνωρίζουν αν το σχολείο τους θα συνεχίσει να λειτουργεί, αν θα καταφέρουν να παραμείνουν στον τόπο τους. «Πήραμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα από τους γονείς μας: Να αγωνιζόμαστε», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως η νεολαία είναι παρούσα στην πάλη των εργαζομένων.

Με τη μαζική τους κάθοδο στην Αθήνα οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τον λαό τόσο των περιοχών τους, όσο και τους μαζικούς φορείς της Αττικής, έδωσαν συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τις οποίες παλεύουν για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να ζουν στις πόλεις και τα χωριά τους, για να μην πεταχτούν στην ανεργία, για να μην μαραζώσει ο τόπος τους.

Πηγή: www.902.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.