Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Παπασταύρου και Μπρατάκος μετά το σάλο για τη συνάντηση με Μαρινάκη

O υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τις  έκανε αποδεκτές.

Πηγές του Μαξίμου σχολίαζαν ότι η συμμετοχή σε μια κοινωνική εκδήλωση «έστειλε το λάθος μήνυμα».

Οι παραιτήσεις των δυο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού έρχονται μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση για τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί με τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη: μια συνάντηση που έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, την οποία ωστόσο επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Καραμανλή σε διαπλοκή της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε ονομαστικά  στους  δυο υπουργούς της κυβέρνησης, που – όπως είπε – έπιναν ποτά το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία . Ο Νίκος Ανδρουλάκης διερωτήθηκε πως η κυβέρνηση καταγγέλλει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε μετά από δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί “μονταζιέρας” στην υπόθεση των Τεμπών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας bankingnews.gr, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος επισκέφτηκαν την Κυριακή το βράδυ τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μια προσπάθεια κατευνασμού του κλίματος μεταξύ του επιχειρηματία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.Αν και εκ πρώτης φαίνεται ότι η πρωτοβουλία άνηκε στους ίδιους, εν τούτοις οι πληροφορίες λένε ότι ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού ο οποίος, προφανώς, θα ήθελε να κλείσει αυτό το μέτωπο αναίμακτα.

ΣΥΡΙΖΑ: “Για μια ακόμα φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη”

«Για μια ακόμα φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις παραιτήσεις του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως οι «αναγκαστικές παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί.

«Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα Πέμπτη η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους», προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΚΕ: “Οι παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία”

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία». Και συμπληρώνει: «Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα» πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ”».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.