Γαλλογερμανική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: Η Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν και η Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

Η συντηρητική Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  στενή συνεργάτης της Μέρκελ είναι πρόεδρος της Κομισιόν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπειτα από συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας.

Tην ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη συμφωνίας για την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε για τη μελλοντική ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών», έγραψε.

 Για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι «28» αποφάσισαν να προτείνουν τη Γερμανίδα, νυν υπουργό ‘Αμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τον πρώην υπουργό εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ, ενώ για Πρόεδρο της ΕΚΤ τη Γαλλίδα, νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ 

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα  Πράσινοι και Σοσιαλιστές χαρακτήριζαν » μη αποδεκτή» την υποψηφιότητα της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ύπατο αξίωμα της Κομισιόν. Η φον ντερ Λάιεν προερχόμενη από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των ηγετών των κρατών της ΕΕ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει για την πλήρωση των κυβερνητικών θέσεων της Ένωσης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.