Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Σπερχειού- Εκκενώνεται το Κόμμα Λαμίας

Μήνυμα από το «112» σήμανε στις 20:00’ το βράδυ της Τετάρτης για προληπτική εκκένωση της Κοινότητας Κόμμα Λαμίας καθώς τις τελευταίες ώρες  η στάθμη  του Σπερχειού έχει ανέβει επικίνδυνα από χειμάρρους που κατεβαίνουν από τη Δυτική Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα προς τους κατοίκους του Κόμματος αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι κάτοικοι  ξαναζούν  μνήμες  του 2021 όταν το χωριό και μεγάλο τμημα της νότιας Λαμίας  είχε πλημμυρίσει  με καταστροφικές συνέπειες από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού.

Μάλιστα οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος  που έκτοτε ζουν με την αγωνία νέων καταστροφών,  σήμερα έκαναν παρέμβαση  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, ζητώντας  την καθαίρεση των επιχωμάτων του κόμβου στον Ε65 που εμποδίζουν την διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα και ουσιαστικά έργα  αντιπλημμυρικής  προστασίας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα , η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούσε τους κατοίκους του Δήμου Λαμίας, για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε  όλη την πόλη  λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 Η ανακοίνωση

Προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από το Κόμμα και φιλοξενία στο «Χαλκιοπούλειο» Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας

«Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή Κόμμα.

Συστήνεται η μετακίνηση πολιτών που διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ασθενείς, ΑμεΑ, υπερήλικες).

Για όσους επιθυμούν έχει διαμορφωθεί χώρος φιλοξενίας στο «Χαλκιοπούλειο» Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας.

Για όσους επιθυμούν μετακίνηση μπορούν καλούν στο τηλ: 6947-185931 στον κ. Δημήτριο Μονιάκη (Πρόεδρος Κόμματος).»

ΦΩΤΟ αρχείου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.