Παλαμά Καρδίτσας: Βουλιάζουμε αβοήθητοι….

Δεν έχουν τέλος οι κραυγές αγωνίες από τον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς ολόκληρη η περιοχή έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ χωριά και περιουσίες έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη , η στάθμη του νερού έχει φτάσει  στις στέγες των σπιτιών, δεκάδες  κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι και  αβοήθητοι.

Ενδεικτική είναι η κραυγή αγωνίας του Δημάρχου του Παλαμά Καρδίτσας «Έχω κάνει κλήσεις παντού, δεν έρχεται κανένας. Μας είπαν θα έρχονταν βάρκες» …. «Όλο μας λένε ότι έρχεται βοήθεια. Μας κοροϊδεύουν».

Από νωρίς το πρωί εγκλωβισμένοι κάτοικοι, αλλά και συγγενείς που αναζητούν επικοινωνία με τους οικείους τους εκφράζουν σοβαρούς φόβους για πολλούς αγνοούμενους.  Είναι αρκετές οι εκκλήσεις κατοίκων που κάνουν λόγο για σπίτια που καταρρέουν με ανθρώπους μέσα.

Την ίδια στιγμή εκφράζεται αγωνία για τις επόμενες ώρες, καθώς τα τεράστια προβλήματα αναμένεται να μεταφερθούν εκ νέου στη Λάρισα, καθώς ο Πηνειός θα φτάσει στα όριά του, επειδή κατεβαίνουν τα χειμαρρώδη νερά από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

 
⛔ Η απόλυτη καταστροφή στην #Καρδίτσα όπου ο κάμπος έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια τεράστια λίμνη, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια. Τα αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, είναι ανύπαρκτα.
⛔ Πραγματικά βλέποντας αυτή την εικόνα δεν θέλουμε να σκεφτούμε τις συνέπειες που έρχονται το χειμώνα από την εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσημα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6 αγνοούμενοι, άγνωστο το πόσοι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρήσει με την παραγωγή τους πιθανά να έχει καταστραφεί. Μέχρι χτες το ξημέρωμα είχαν πλημμυρίσει 183000 στρέμματα σε όλη την Θεσσαλία. Ωστόσο ο τελικός απολογισμός διαφαίνεται πολύ μεγαλύτερος
❌ Πριν τις εκλογές όλες οι τοπικές διοικήσεις υπόσχονται έργα και έργα. Αλλά όταν έρχεται η καταστροφή βλέπουμε κάθε φορά πως δεν έχει γίνει τίποτα ή έχει γίνει με την απόλυτη προχειρότητα, όπως η γέφυρα του Ξεριά στο Βόλο που έπεσε χτες μόλις 2 χρόνια μετά την κατασκευή της‼ #ΜένουμεΕνεργοί
φώτο: κατοίκου της περιοχής.Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 375202295_1041653533839946_2363503597715508526_n-1024x536.jpg

Οι εικόνες που φτάνουν  μέσα από τα ΜΚΔ συγκλονίζουν….

Πατέρας αβοήθητος σώζει τα παιδιά και το σκύλο τους με στρώμα θαλάσσης
80χρονος με παλιά σιδερένια βάρκα προσπαθεί να απεγκλωβίσει συγχωριανούς του

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.