Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδίδουν οι Πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος στα εγκαίνια του Ε65

Συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση τους οι Πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας με πολύπλευρες δράσεις.

-Αύριο Τρίτη επιτροπή των πλημμυροπαθών κατοίκων θα  δώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  που θα βρεθεί στην περιοχή  για την τελετή   των εγκαινίων του τμήματος του Ε65 από Λαμία  έως Καλαμπάκα.Ζητούν να μην δοθεί  στην κυκλοφορία ο Ε65 πριν τελεσιδικήσουν οι καταγγελίες των κατοίκων  για τις  κακοτεχνίες  στο έργο με τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν από την κατασκευάστρια εταιρεία.

-Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου  μαζί με κατοίκους της Λαμίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό  της Παλαιάς  Εθνικής Οδού Λαμίας –Αθηνών, στο ύψος του κόμβου του Κόμματος. Το παρόν στην συγκέντρωση  έδωσαν κάτοικοι της περιοχής και της Λαμίας , ο Περιφερειακός  Σύμβουλος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία ”   Βασίλης Κυριακάκης και Μαρία Αντωνίου-Σιούτα .

-Την Κυριακή 21 Απριλίου οι Πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος  με το Κάστρο Αλληλεγγύης και τον Όμιλο Φίλων του Δάσους Λαμίας διοργάνωσαν  μια  ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
“ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ”. Στην εκδήλωση  μίλησαν έγκριτοι επιστήμονες τεχνικοί και νομικοί όπως και εκπρόσωποι πλημμυροπαθών κατοίκων και αγροτών. Ο στόχος της εκδήλωσης  ήταν  να ενημερωθούν οι πολίτες της Φθιώτιδας για τις αλλαγές που φέρνει στις ζωές χιλιάδων κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον η κατασκευή μεγάλων συγκοινωνιακών έργων καταμεσίς του εύφορου κάμπου της Λαμίας. Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση  και εκδώθηκε ψήφισμα για να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό  κατά την διάρκεια των εγκαινίων του αυτοκινητόδρομου Ε65.
 
Στο κάλεσμα τους τονίζουν:

«Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Ε65 από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα και θα γίνουν πανηγυρικά εγκαίνια χωρίς ακόμη να έχουν τελεσιδικήσει οι αγωγές και οι καταγγελίες για τα προβλήματα στην κατασκευή του έργου, αυτό είναι παράνομο! Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι έχουν υπογράψει πρωτόκολλο παραλαβής του έργου ή απλά τον δίνουν στην κυκλοφορία χωρίς να τον παραλάβουν!

Όλη αυτή η απαξίωση η αγνόηση και η αδιαφορία στην αγωνία των πλημμυροπαθών αλλά και όλων όσοι απειλούνται με μελλοντικές καταστροφές έχουν μόνο μία ανάγνωση, όλοι αυτοί που μας κυβερνούν εντός και εκτός Ελλάδας και αποφασίζουν για τις ζωές μας βάζουν πάνω από όλα τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και όχι το συμφέρον των πολιτών τους οποίους έπρεπε να εκπροσωπούν!
Η απάντησή μας είναι ΟΧΙ οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!
Ο αγώνας θα συνεχιστεί ώσπου όλοι οι κάτοικοι της κοιλάδας του Σπερχειού να νιώθουν ασφάλεια μέσα στα σπίτια τους!
 Να μην παραδώσουμε τις ζωές μας βορά στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων και των υποτακτικών σε αυτούς κυβερνήσεων. Δεν θα γίνουμε Ιφιγένεια στον βωμό της “ανάπτυξης”.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment