Φωτιά στην Εύβοια 9η ημέρα: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις- εναέρια μέσα στη μάχη κατάσβεσης σήμερα

Συνεχίζει να μαίνεται για 9η ημέρα, αλλά υπό καλύτερες πλέον συνθήκες, η μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, έχοντας  κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, οικισμούς και χωριά. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σήμερα αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με άλλο ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεοροσκάφος Ιλιούσιν, ενώ πρόκειται να προστεθεί και άλλο ένα, με ικανότητα να μεταφέρουν 42 τόνους νερό.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Στη θάλασσα σταμάτησαν για ακόμη μια φορά οι φλόγες που ξεκίνησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο.

Στο Ψαροπούλι και στα Βασιλικά οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, όπως και στα Ελληνικά, όπου παρατηρούνταν μέσα σε χαράδρα που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά τμήματα.

Οι πυροσβέστες και όσοι μετείχαν στην κατάσβεση, έκοψαν την πορεία της φωτιάς προς το Καστρί, τις Γούβες και στην παραλιακή ζώνη Παλαιόκαστρο και Βουλίκι.

Στο Ασμήνι, μετά την απειλή του μεσημεριού, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς.

Ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν «στρατοπεδεύσει» στο σημείο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.