Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας: «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια»- Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλ. Ελευθερίας, ώρα 12.00

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 01/02, στις 12:00, στην πλ.  Ελευθερίας!Την προηγούμενη εβδομάδα οι φοιτητές και φοιτήτριες με τις  κινητοποιήσεις μας στη Λαμία, τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην  Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, στείλαμε το μήνυμα:Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια  απορρίπτεται! Να μην κατατεθεί!Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, το σχέδιό   της να μας πιάσει στον ύπνο, να φιμώσει τους φοιτητές φέρνοντας το  νομοσχέδιο εν μέσω εξεταστικής δεν πέρασε! Όπως και δε θα περάσει η  προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν με την νέα εισαγγελική έρευνα που  διέταξαν! Η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών, πανεπιστημιακών,  εργαζόμενων στα ΑΕΙ, απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Δε θα περάσει η  τρομοκρατία και η επίθεση στους αγώνες μας!Έπειτα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε σήμερα  Τετάρτη 31/01, οι φοιτητές αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας  ενάντια στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο  την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.Πιο συγκεκριμένα συνεχίζουμε με:  Κατάληψη των σχολών μας και νέο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών,  εργαζομένων στα ΑΕΙ την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στην πλατεία  Ελευθερίας. Με πορεία θα καταλήξουμε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σε συνάντηση με τους αρμόδιους, για το δικαίωμα μας στη δωρεάν   μετακίνηση.Ακόμα αποφασίσαμε:–  Τη Δευτέρα 5/2 κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της σχολής στο κτίριο της   ΠΕΒ για το θέμα της δωρεάν σίτισης. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια  που ακόμα δεν δικαιούται δωρεάν σίτιση στην συνάντηση μας με τον  Κοσμήτορα της Σχολής. Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα από τον  ίδιο τον Κοσμήτορα, προχωράμε σε κατάληψη των ταμείων στη λέσχη την  Τρίτη 6/2.

-Μεγάλη φοιτητική συναυλία την Παρασκευή 9/2 και ώρα 20:00 στη σχολή  στα Γαλανέϊκα με θέμα: ΌΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία,  όχι με τιμή!Τέλος καλούμε για ακόμα μια φορά , τα αδέρφια μας τους μαθητές , να  αξιοποιήσουν διάφορες μορφές εναντίωσης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης  μέσα στα ίδια τα σχολεία τους και να αποφασίσουν συλλογικά την  συμμετοχή τους στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2 στην  πλ. Ελευθερίας.Μόνο με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια  στην κυβέρνηση, να μην περάσει το νομοσχέδιο!Διεκδικούμε:Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με  δικαιώματα!Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας!Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:Φυσικού, Μαθηματικού, ΣΘΕ (ΠΛΗΤ, ΠΕΒ)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.