Οργή αγροτών κατά ΕΛ.ΑΣ. για το κλείσιμο της Ε.Ο. στο ύψος της Αταλάντης- Εκατοντάδες τρακτέρ πάνε στην Agrotica

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα   χαρακτηρίζοντας  ψίχουλα τις κυβερνητικές δεσμεύσεις – Κατηγορούν την ΕΛΑΣ για το κλείσιμο της Ε.Ο οι αγρότες της Αταλάντης- Τα βλέμματα  στραμμένα στην κινητοποίηση με τρακτέρ των αγροτών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της  διεθνής έκθεσης Agrotica.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη (31/1) σε πολλές περιοχές της χώρας με τα μπλόκα να πληθαίνουν. Ειδικότερα:

‘Τον δρόμο τον έκλεισε η αστυνομία και όχι οι αγρότες»  δηλώνουν οι αγρότες   από το μπλόκο  της Αταλάντης

Τεταμένο ήταν το κλίμα στην Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου  αγρότες του μπλόκου της Αταλάντης πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα πλαίσια της πανελλαδικής κλιμάκωσης του αγώνα. Νωρίτερα  έγινε γνωστό ότι περίπου 70 αγρότες με 50 τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα, ωστόσο οι αγρότες, όπως καταγράφεται σε δηλώσεις και βίντεο κατηγορούν ευθέως την ΕΛ.ΑΣ. και εκφράζουν την οργή τους. «Όπως βλέπετε τον δρόμο τον κλείνει η αστυνομία, δεν τον κλείνουν οι αγρότες. Να δει ο κόσμος τα πλάνα. (https://www.youtube.com/watch?v=k_Z6aSAi2eY).  Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Κλείνουν την είσοδο της πόλης. Πώς θα περάσει ένα ασθενοφόρο; ««Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αστυνομία ανοίγει τον δρόμο για να πάνε τα τρακτέρ στις πρωτεύουσες για να διαμαρτυρηθούν. Εμάς δεν μας άφησαν. Πριν κλείσουμε εμείς τον δρόμο τον είχε κλείσει η αστυνομία. Βλέπετε ότι τα τρακτέρ δεν κλείνουν τον δρόμο, τον έκλεισε πάλι η αστυνομία» συμπλήρωσαν και εξαπέλυσαν επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη που δηλώνει «αναρμόδιος».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι περίπου 70 αγρότες με 50 τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα, ωστόσο οι αγρότες, όπως καταγράφεται σε δηλώσεις και βίντεο κατηγορούν ευθέως την ΕΛ.ΑΣ. και εκφράζουν την οργή τους. «Όπως βλέπετε τον δρόμο τον κλείνει η αστυνομία, δεν τον κλείνουν οι αγρότες. Να δει ο κόσμο τα πλάνα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Κλείνουν την είσοδο της πόλης.

Στην περιοχή του Δομοκού, όπου έχουν πάθει ζημιές και περιμένουν αποζημιώσεις, οι αγρότες έχουν στήσει το μπλόκο τους στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Λάρισας, στο ύψος του χωριού Νέο Μοναστήρι.

Στη Λιβαδειά, οι αγρότες  αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Κάστρου, παραμένουν στον κόμβο του Άη Γιάννη στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι ίδιοι καλούν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν το μπλόκο.

Τέλος, κινητικότητα επικρατεί και στα χωριά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και δεν αποκλείεται, σήμερα ή αύριο, οι αγρότες της περιοχής να συγκεντρώσουν τρακτέρ σε διάφορα κομβικά σημεία.

Θεσσαλία: Συμβολικός αποκλεισμός  δρόμων από τα μπλόκα της περιοχής

Σε ταυτόχρονο και συντονισμένο αποκλεισμό του Ε65 και άλλων δρόμων της Θεσσαλίας προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αγρότες από τα μπλόκα της περιοχής. Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της E65 στη Καρδίτσα.

Εκεί συμμετείχαν και τα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλίας, έχοντας εκλέξει τις συντονιστικές τους επιτροπές και συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από τα μπλόκα Πλατυκάμπου Λάρισας, Αλμυρού και Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, Ζάρκου και Καλαμπάκας Τρικάλων, καθώς επίσης της Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας.

Το απόγευμα οι αγρότες από τα μπλόκα Καρδίτσας και Φαρσάλων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ  και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Το απόγευμα κι αφού άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στην Αταλάντη, Λαρισαίοι αγρότες ανέβηκαν πεζή στη νέα εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου του Πλατυκάμπου, μετά από διαπραγματεύσεις με τις αρχές, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Απόβαση με  τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη για την διεθνής έκθεση Agrotica

Εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας αύριο Πέμπτη θα παραταχθούν με τρακτέρ μπροστά στη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται  η διεθνής  έκθεση Agrotica  και θα παραμείνουν εκεί για τέσσερις μέρες ενώ θα στείλουν τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό.

Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι καθυστερούν πολύ οι επιδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες που έγιναν, απαντούν: «Αφού πρώτα μας κορόιδεψαν, αφού πρώτα μας λοιδόρησαν, έπρεπε να βγούμε στους δρόμους για να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Αποφάσισαν επίσης να στείλουν τα αιτήματα τους απευθείας στον πρωθυπουργό, είτε τον συναντήσουν είτε όχι και τον καλούν να επιλύσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για αποζημίωση και δηλώνουν ανοιχτοί για συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδηλωτές στο μπλόκο της Βόνιτσας, χωρίς φυσικά να καταφέρει να τους πείσει για την ειλικρίνεια των γενικόλογων  υποσχέσεων του. «Δεν κλείνουμε δρόμους, δίνουμε αγώνα επιβίωσης» του ξεκαθάρισε εκπρόσωπος των αγροτών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.