Φθιώτιδα: Έφτασαν τα χιόνια και η παγωνιά – Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη στο Δήμο Λοκρών

H κακοκαιρία έρχεται και στην Φθιώτιδα.  Η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή, κυρίως για τους Δήμους Στυλίδας, Λοκρών, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Στην πόλη της Λαμίας ελαφρά χιονόπτωση αναμένεται  την Τρίτη ενώ  θα  επικρατήσουν   θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει κυρίως  περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας. Η κακοκαιρια αναμενεται να επηρεάσει τη χώρα έως την Τετάρτη.

Ο Δήμος Λοκρών είναι ο πρώτος που με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά  την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες) που θα επικρατούν τη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 ενημερώνουμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς πως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά.

Τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λοκρών  θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το Ωδείο του Δήμου Λοκρών θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νεότερα στοιχεία για τη κακοκαιρία από το https://www.meteo.gr

Βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 29/01 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Αιγαίο και στη Κρήτη. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Από τη νύχτα προς Τρίτη 30/01 οι βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα ενισχυθούν, θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο ενώ πρόσκαιρα έως το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική και Θράκη. Οι χιονοπτώσεις έως το πρωί της Τρίτης 30/01 θα επηρεάσουν και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Την Τετάρτη 31/01 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην  Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας  βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό

Το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει κυρίως περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από 20.00’ ώρα σήμερα (29/01/2024) έως 10.00 ώρα της Τετάρτης (31/01/2024).

Η απαγόρευση ισχύει από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.