Το hot spot στη «Μαυρομαντήλα» κυριάρχησε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων

 Το  θέμα της κυβερνητικής πρότασης για δημιουργία hot-spot   στη  «Μαυρομαντήλα»  απασχόλησε  για μια ακόμη φορά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων- Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι  κάτοικοι της περιοχής.

Παρόντες και πάλι  στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των κατοίκων της  Αγίας Παρασκευής , της Μεγάλης Βρύσης αλλά και  της ΒΙΠΕ που εξέφρασαν την  κάθετη αντίθεση τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζήτησαν από ο Δήμαρχο Λαμιέων να πάρει  ξεκάθαρη θέση.

Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που εξέφρασαν την αντίθεση τους  στη δημιουργία ενός  στρατοπέδου «αποθήκης ψυχών» στη «Μαυρομαντήλα»  ενώ   καυτηρίασαν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές  απόψεις που  ακούστηκαν  από εκπροσώπους της  τοπικής κοινότητας της Αγίας Παρασκευής .

Αναφορικά με την επανασύσταση του καταργηθέντος  από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής,    τονίστηκε  ότι  αυτό αποτελεί παραδοχή της μη σωστής διαχείρισης  του μεταναστευτικού ζητήματος και ζήτησαν έναν άλλο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του  με μικρές  διάσπαρτες  δομές  και  φιλοξενία των προσφύγων σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Στην ομιλία του,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος επανέλαβε προς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής  ότι είναι στην ίδια πλευρά. Υπεραμύνθηκε  της πρότασης  που  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως ένα μέσο διαπραγμάτευσης προκειμένου η κεντρική εξουσία να γνωρίζει τους όρους με τους οποίους η Λαμία συζητά τη «φιλοξενία» προσφύγων στα διοικητικά της όρια.    Έκρινε θετική εξέλιξη την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επανασύσταση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον εθνικό σχεδιασμό αλλά μπορούμε να τον συζητήσουμε. Επικρίνουμε την   έλλειψη διαλόγου  με την τοπική κοινωνία για ένα τόσο σημαντικό θέμα.΄Έχουμε όμως μια αλλαγή. Τη δημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτό μπορεί να αλλάξει τον εθνικό σχεδιασμό  και την συγκεκριμένη απόφαση. Τις επόμενες ημέρες  θα  έρθουμε σε επαφή  με το Υπουργείο για να δούμε αν  υπάρχει καινούργια πρόταση αν  εμμένει στην αρχική και μετά  θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Αναφορικά με την πρόταση του που υπερψηφίστηκε   στην προηγούμενη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  ο Δήμαρχος  ανέφερε πως   «είναι σαφέστατη και απορώ γιατί δημιουργήθηκαν παρερμηνείες». Απορρίψαμε την κυβερνητική απόφαση  ως εισάγεται σε όλα της τα σκέλη. Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης και του νέου Υπουργείου. Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και  η τελική απόφαση θα τεθεί προς συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία, πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κατοίκων παίρνοντας το λόγο, είπαν πως τα ερωτηματικά τους έμειναν αναπάντητα και δήλωσαν πως παρά τις εξελίξεις,  θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.