Το Πολυτεχνείο Ζει! Συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία (φωτορεπορτάζ)

 Κάτω από αυστηρή αστυνομική επιτήρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα  στη Λαμία η  εκδήλωση  μνήμης για την επέτειο των 41 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο  στην οποία συμμετείχαν μαζικοί και πολιτικοί φορείς του Νομού. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας Στέφανος Βαγγελός. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και στο τέλος  διαβάστηκε το προσκλητήριο νεκρών.

 Στο κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων Δημοσίου  τομέα Ν. Φθιωτιδας μεταξύ άλλων τονίζεται:

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι αγώνες των φοιτητών για Ψωμί-Παιδεία –Ελευθερία –Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία δεν δικαιώθηκαν ποτέ !

Ο αγώνας  του Πολυτεχνείου ζητά  δικαίωση ιδίως σήμερα:

•που το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες,

•που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού,

• που η δημόσια παιδεία, η υγεία,  η πρόνοια, εκτελούνται από τα «τανκς» των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών,

• που οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται,  τα δικαιώματα μας καταργούνται και η εθνική ανεξαρτησία φαλκιδεύεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

    Δεν ανεχόμαστε το παρόν και το μέλλον  μας  να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν ανεχόμαστε κάθε μέρα να βασανιζόμαστε, για να σωθούν τα κέρδη των δανειστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Δεν ανεχόμαστε αυτούς που μας στερούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Δεν ανεχόμαστε να σέρνονται μαθητές και γονείς στα δικαστήρια, φοιτητές να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, επειδή παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

    Σήμερα πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση με συνέχεια του αγώνα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες  πολιτικές τους.

 « Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο . Όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς». Γ. Ρίτσος

       ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !

DSC_1306 DSC_1327 DSC_1332 DSC_1336 DSC_1353 DSC_1359 DSC_1362

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.