Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ζητά την ίδρυση Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

 Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στηρίζει την κοινή πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ & ΕΣΤΕ για την Μετεξέλιξη του δικτύου συνεταιριστικών τραπεζών σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, όπως αυτή παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Χαλκίδα από τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων.

 Κοινή παραδοχή όλων ήταν η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός φορέα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα στηριχθεί στις υπάρχουσες δομές του δικτύου των 188 καταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι Συνεταιριστικές Τράπεζες.

 Η πρόταση αυτή, η οποία έχει ήδη σταλεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφορά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υπό την «ομπρέλα» της Πανελλήνιας Τράπεζας αξιοποιώντας, παράλληλα, όλες τις δομές των Συνεταιριστικών Τραπεζών. Με αυτή την εξέλιξη, φαίνεται η έλλειψη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, η υπόθεση της οποίας βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να δοθεί διέξοδο και προοπτική στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει την ενίσχυση του ρόλου της Πανελλήνιας Τράπεζας ως Κεντρική Τράπεζα των Συνεταιριστικών Τραπεζών με ουσιαστικές αρμοδιότητες σε θέματα εσωτερικού ελέγχου, εποπτείας και κανονιστικής συμμόρφωσης καθώς επίσης και σε παροχή υπηρεσιών & τραπεζικών προϊόντων.

 Προϋπόθεση για το ρόλο αυτό είναι η αναγνώριση της Πανελλήνιας Τράπεζας ως συστημικής Τράπεζας των Συνεταιριστικών Τραπεζών και η ένταξή της στο καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των παραγωγικών μονάδων γιατί, όπως επισήμαναν, όχι μόνο αυτές είναι που παράγουν θέσεις εργασίας οι οποίες είναι αναγκαίες για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά κι επειδή είναι αυτές που ουσιαστικά οδηγούν στην ανάπτυξη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.