Τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου στο Δ.Σ Λαμίας για το ΕΣΠΑ (βίντεο)

Η κ. Αντωνίου στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των χρηματοδοτήσεων που δεν  κατευθύνονται σε έργα όχι  με βάση  τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου αλλά τα ιδιωτικά συμφέροντα . Η τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε  ένα από τα θύματα των νεοφιλεύθερων πολιτικών και των αλλεπάλληλων μνημονίων και μετατράπηκε σε ιμάντα  αντιλαϊκών πολιτικών από το Κέντρο στην Περιφέρεια.  Τα χρήματα που μας δίνει η ΕΕ δεν μας τα χαρίζει, τα παίρνει από τη φορολογία των πολιτών, υπογράμμισε στην τοποθέτηση της η εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ .  Για μας πρώτιστο είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών κάτι που συνεπάγεται αύξηση της χρηματοδότησης. Δεν άκουσα όμως τίποτα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τους ΡΟΜΑ της Καμηλόβρυσης ή τα κύματα των προσφύγων.

Ειδικότερα αναφέρθηκε  στα έργα του Σπερχειού επισημαίνοντας ότι τα αντιπλημμυρικά χωρίς διευθέτηση του Σπεχειού θα είναι πάλι μπαλώματα.

Επίσης αναφέρθηκε στον τουρισμό και τόνισε πως τα κονδύλια θα πρέπει να αξιοποιηθούν για μια ήπια μορφή ανάπτυξης. Χαίρομαι που ο κ. Κοτρωνιάς έστω και αργά προσχώρησε στις θέσεις μας για τα ιαματικά όπως την εκμετάλλευση από το Δήμοι για τα  «Ψωρονέρια» και τη γεωθερμία. Τέλος όσον  αφορά τον πολιτισμό και την ανάδειξη του τριγώνου Αλαμάνα-Γοργοπόταμος-Θερμοπύλες επισήμανε πως   δεν είναι δυνατόν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης να το έχουμε παροπλισμένο και κρυμμένο. Πρέπει να μεταφερθεί και να φροντίσουμε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.