ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Κάλεσμα σε κινητοποίηση Αλληλεγγύης στη ΔΕΗ Λαμίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ   ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΊ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τρομοκρατημένη από τη μεγάλη λαϊκή συμπαράσταση που εκδηλώνεται  στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ο οποίος εξελίσσεται  σε αγώνα υπεράσπισης των  κοινωνικών αγαθών από το γενικό ξεπούλημα και την πολιτική και κοινωνική απήχηση που είχε η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα κατέφυγε  στο  αντισυνταγματικό μέτρο  της  πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ.

Η επιμονή της συγκυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.  Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την απεργία τους υπερασπίζονται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα γι αυτό έχουν τη συμπαράσταση της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ   καλεί στη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου  που θα εμποδίσει  την κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ και θα δώσει ώθηση στην πολιτική  πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα  ώστε ο ελληνικός λαός να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για το μέλλον της δημόσιας επιχείρησης.

 Ενός αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων, των ανέργων και  όλων  των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές  που  θα εμποδίσει  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , των αιγιαλών και των ιαματικών και παράλληλα θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία,   τις συνδικαλιστικές ελευθερίες  και θα  ανακόψει την κυβερνητική  αντικοινωνική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  εκφράζοντας την αλληλεγγύη  του στους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ και  στους δημόσιους υπαλλήλους  που κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία  αγωνιζόμενοι ενάντια στην αξιολόγηση-διαθεσιμότητα-απολύσεις  και τις νέες περικοπές σε μισθούς  και συντάξεις καλεί την Τετάρτη 9 Ιουλίου ημέρα ψήφισης  στη Βουλή του νομοσχεδίου  για τη «μικρή ΔΕΗ» στις 10,30 π.μ. σε συμβολική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ,  Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

 ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.