Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων-Συλλόγων ν. Φθιώτιδας: ΄Ολοι στη Γενική Απεργία 27 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 27 του Νοέμβρη, 11.00 π.μ. – Πλ. Διάκου Λαμία

 Πέντε (5) χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, βάναυσης μνημονιακής πολιτικής και νεοαποικιακής υποδούλωσης της χώρας και του λαού έχουν οδηγήσει, σύμφωνα με τα επίσημα (μαγειρεμένα) στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ σε:

1.500.000 ανέργους. Πάνω από 1 στους 2 νέους είναι άνεργος.

2.500.000 κάτω από τα όρια της φτώχειας.

4.000.000 στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού

Αύξηση της παιδικής φτώχειας στο 30%

Ο μισός πληθυσμός να στερείται μέρος των βασικών αγαθών (διατροφή, θέρμανση, ρεύμα, νερό).

Η βαριά φορολογία και η πολιτική της φτωχοποίησης έχουν φορτώσει στις πλατιές λαϊκές μάζες:

70 δις ευρώ ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία

12 δις ευρώ ανεξόφλητες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

48 δις ευρώ μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

86 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις στέλνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ από το νέο έτος απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα η παιδεία, υγεία, η πρόνοια και η ασφάλιση διαλύονται και εκχωρούνται στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Χιλιάδες σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται, καθηγητές απολύονται. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν με  ελλείψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση με τον πιο αυταρχικό τρόπο πρώτα αποφασίζει με νόμο πόσοι υπάλληλοι είναι ελλιπείς κι έπειτα θα τους αξιολογήσει ! Το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται και οι δημόσιοι υπάλληλοι διώκονται και τιμωρούνται από πειθαρχικά συμβούλια πριν εκδικαστούν απλές ιδιωτικές υποθέσεις. Αρκετά νοσοκομεία κλείνουν και τα εναπομείναντα υποβαθμίζονται. Οι συντάξεις πετσοκόβονται, τα ταμεία βουλιάζουν και οι ασφαλιστικές παροχές εκμηδενίζονται.

Η νέα γενιά βιώνει τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό με τις διαγραφές φοιτητών, με το νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, την εξώθηση στην μαθητεία και την άτυπη εκπαίδευση. Βιώνει την καταστολή και την τρομοκρατία κάθε φορά που σηκώνει κεφάλι.

Μπροστά σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα η παραπαίουσα συγκυβέρνηση πλασάρει την νέα εκδοχή του success story, το τέλος των μνημονίων. Παρά όμως του λεονταρισμούς της στο εσωτερικό της χώρας, υποτάσσεται μπροστά στους εκβιασμούς των δανειστών και εκλιπαρεί για την επιστροφή της τρόικα, τάζοντας τους «γη και ύδωρ».

Ετοιμάζεται να φέρει ένα νέο μνημόνιο κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «προληπτική γραμμή στήριξης». Προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μια νέα επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Ο νέος  προϋπολογισμός λιτότητας  για το 2015 προβλέπει νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών και νέα αύξηση των φόρων.

Η τρόικα για τον δημόσιο τομέα προστάζει  νέες απολύσεις και ενιαίο μισθολόγιο πείνας, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα απαιτεί  την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Το ασφαλιστικό βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο με  τις επικουρικές συντάξεις να οδεύουν προς κατάργηση. Επιδιώκουν την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με στόχο την κατάργηση της απεργίας.

Την ώρα όμως που ο λαός υποφέρει, ξένοι και ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες θησαυρίζουν από τις θυσίες του, απολαμβάνοντας φοροαπαλλαγές και μειώσεις εργοδοτικών εισφορών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμία αναμονή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντισταθούν, δεν έχουν άλλο όπλο να απαντήσουν εκτός από τον οργανωμένο συνδικαλιστικό αγώνα, την συσπείρωση στο σωματείο και την απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη γενική απεργία στις 27 του Νοέμβρη.

  ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.