Συνέντευξη τύπου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών στη Λαμία

 Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών στο επίκεντρο!

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος  σας καλούν σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 στις 12:00 στην Λαμία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων (οδός Αινιάνων).

Θέματα:

1.      Ενημέρωση του λαού για τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών (απόδοσης αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας,  επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού, επιστροφή κατοχικού δανείου και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών)

2.      Πρωτοβουλία για την κλιμάκωση του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών κατά την προεκλογική περίοδο – παρουσίαση κειμένου υποστήριξης του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών , το οποίο καλούνται να συνυπογράψουν οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,  πολίτες από μαρτυρικούς τόπους της Στερεάς Ελλάδος και διαφόρων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ομιλητές:

  • Χριστίνα Σταμούλη, νομικός και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του  Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
  • Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης

Συντονισμός συζήτησης:

Μαρία Λαϊνά, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες» και μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης

Μετά τη συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.

Η ανάδειξη της Θυσίας της Ελλάδας κατά την περίοδο της Κατοχής και η διεκδίκηση των δίκαιων και απαράγραπτων αξιώσεων μας από τη Γερμανία επανέρχονται ορμητικά στο προσκήνιο, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να θεωρήσουν το ζήτημα «λήξαν».  Η συγγνώμη του Προέδρου της Ο.Δ.Γ. κ. Γ. Γκάουκ για «τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες» των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής εις βάρος του ελληνικού λαού δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας, αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα, εθνικού, διεθνιστικού, οικουμενικού για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης, που δεν σταματά στην προεκλογική περίοδο αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι τη δικαίωση.

70 χρόνια μετά την Κατοχή, έχει, επιτέλους, έλθει η ώρα για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Μιας Θυσίας, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί! Ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Η γενναία Αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας! Και στην υπόθεση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να φέρει τη νίκη!

Τηλ. επικοινωνίας:

Αριστομένης Συγγελάκης 6955 474871

Μαρία Λαϊνά 6942494797

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Αθήνα 20.3.2014

Διαμαρτυρία και έκκληση

Οι υπογράφοντες την παρούσα, πολίτες και υποψήφιοι για τις Εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκφράζουμε την πικρία μας για το γεγονός ότι ο προσφάτως επισκεφθείς τη χώρα μας Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, αν και αναγνώρισε τα φοβερά δεινά που υπέστη ο Ελληνικός Λαός από τη δολοφονική και καταστροφική δράση των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής και ζήτησε συγγνώμη, γεγονός αναμφίβολα θετικό και αναγκαίο, εντούτοις απέφυγε να δεσμευθεί για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας των Ελλήνων. Μιας Θυσίας, που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, γεγονός που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί.

Στο όνομα του Δικαίου και της Ηθικής απαιτούμε από την Ο.Δ.Γ. την καταβολή των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του Ελληνικού Λαού, καθώς και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των λεηλατηθέντων και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα φιλίας απέναντι στον Γερμανικό Λαό, διακηρύσσουμε ότι η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, έστω και ύστερα από 70 χρόνια, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τους κοινωνικούς, πνευματικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Λαών μας. Άλλωστε, η δημόσια έκφραση συγγνώμης από τον Πρόεδρο της Ο.Δ.Γ. αποτελεί κατάκτηση του Ελληνικού και του Γερμανικού Λαού αλλά για να αποδειχθεί ειλικρινής και να λάβει το πλήρες της περιεχόμενο απαιτούνται χειροπιαστές πράξεις αποζημίωσης, επανόρθωσης και αποκατάστασης ως ουσιαστική αναγνώριση και έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης για τα τρομερά εγκλήματα του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να θέσει, χωρίς καθυστέρηση και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, το συνολικό ζήτημα σε διμερές επίπεδο στη Γερμανική Κυβέρνηση. Καλούμε τη Γερμανική Κυβέρνηση να αναλογιστεί την ευθύνη της και να προχωρήσει με θάρρος, από κοινού με την Ελληνική Κυβέρνηση, στην αναζήτηση μιας δίκαιης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα απαντά στο ανεκπλήρωτο χρέος της απέναντι στην Ελλάδα και την ιστορική μνήμη. Αυτή άλλωστε είναι και η προτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που με την απόφασή του για το Δίστομο αναγνωρίζει ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων των θυμάτων υφίσταται και πρέπει να επιλυθεί με διακρατικές διαπραγματεύσεις.

Διαδηλώνουμε την αταλάντευτη απόφαση και βούλησή μας να μην παραιτηθούμε ποτέ από τις ιερές αυτές διεκδικήσεις των θυμάτων αδελφών μας και του Ελληνικού Λαού, που είναι καταγεγραμμένες με πύρινα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας και όσο καθυστερεί η ικανοποίησή τους θα χαλυβδώνουν τον αγώνα μας.

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη!

www.holocaust.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.