Δεν είναι αργία, είναι απεργία….Ο γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στη Λαμία (φωτο)

Με συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε   η φετινή Πρωτομαγιά. Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στους εορτασμούς οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη σημερινή συγκυρία της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία  λίγες ημέρες πριν τις τριπλές εκλογές του Μαΐου   ο γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς  αποκτά ιδιαίτερη σημασία στέλνοντας ένα  αγωνιστικό μήνυμα  για την Ανατροπή και την απαλλαγή της χώρας από μνημόνια, συγκυβέρνηση και τρόικα..

 Στη Λαμία  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Διάκου  χωρίς όμως  ιδιαίτερη συμμετοχή  των εργαζομένων μια και πολλοί ήταν αυτοί που φαίνεται ότι  προτίμησαν τας εξοχάς… Με    αξιοπρόσεκτη  όμως συμμετοχή υποψηφίων Δημάρχων , Περιφερειαρχών, συμβούλων κλπ . Και εκείνων που πάντα δίνουν το παρόν  στις κινητοποιήσεις δίπλα στα κινήματα και τους εργαζόμενους αλλά και των άλλων που τους θυμούνται  προεκλογικά. Στη συγκέντρωση μετά τους χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Γιάννη Αλιμήση  που τόνισε το ταξικό,  αγωνιστικό και  ανατρεπτικό περιεχόμενο της επετείου,  ακολούθησε συναυλία από τοπικό μουσικό συγκρότημα νέων με  τραγούδια του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ πιστό στην παράδοση πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Λαμίας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

DSC_0530

DSC_0538

DSC_0541DSC_0542DSC_0544DSC_0556DSC_0555DSC_0536DSC_0557

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.