Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Λαμίας – Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Λαμίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει την κινητοποίηση ως «ένα μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στους αιρετούς, που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματοποιούν συνέλευση στο δημαρχείο για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ τα νέα μέτρα «στοχεύουν μεταξύ άλλων στην κατάργηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, την εκ νέου μείωση των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και τη νέα μείωση των μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», επιβάλλει την κινητοποίηση και συμμετοχή ΟΛΩΝ μας για την ακύρωση και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

«Η δικαιολογημένη οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση που διακατέχει τον κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο χρειάζεται να μετατραπεί σε οργανωμένο και καθημερινό αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής ημέρας συμβολικής κατάληψης κατάληψης όλων των δημαρχειων της χώρας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

«Θεωρούμε επίσης αναγκαίο να ληφθούν πρωτοβουλίες από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας για κοινές συσκέψεις και αγωνιστικές δράσεις σε τοπικό επίπεδο με εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από τις πολιτικές των μνημονίων και να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο σε τοπικό επίπεδο».

καταληψη δημαρχειο2

Η κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαθμώνος-Αθήνα.

Οι Σύλλογοι-Μέλη της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα αλλά και με άλλες συνδικαλιστικές-κοινωνικές οργανώσεις της περιοχής τους, να προγραμματίσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.

Μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων.

Η επιτυχία των αγωνιστικών μας παρεμβάσεων και δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να γίνει καθημερινή υπόθεση ΟΛΩΝ μας. Γι΄ αυτό χρειάζεται η ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή μας για την ακύρωση και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.