Καταγγελία του σύλλογου σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας για δικαστικές διώξεις σχετικά με τη στέγαση στις εστίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ο σύλλογος σπουδαστών του Τ.Ε.Ι.  Λαμίας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς να   καλέσει σε εισαγγελική παρέμβαση εναντίον 4 μελών από το σύλλογο Εστίας του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Αυτή η κίνηση, που θυμίζει άλλες εποχές, έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα σπουδαστών γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν δωρεάν στέγαση στην εστία για όλους τους σπουδαστές!

Συγκεκριμένα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς το Συμβούλιο του ΤΕΙ Στερεάς, ζητάει με αφορμή την έλλειψη χρημάτων, οι φοιτητές των εστιών να πληρώνουν 200 ευρώ για να πάρουν τα κλειδιά τους. Αυτές οι ενέργειες είναι μέρος μιας προσπάθειας που καλά κρατεί σε όλη την Ελλάδα, να φορτωνόμαστε εμείς οι φοιτητές και οι οικογένειες μας όλο και περισσότερα βάρη για τις σπουδές μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή που βάζουν «πλάτη» στην κυβερνητική πολιτική, που έδωσαν απλόχερα τα αποθεματικά του ιδρύματος δεν πρόκειται να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των σπουδαστών των λαϊκών οικογενειών.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Η συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, ο αγώνας μας για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές δεν ποινικοποιούνται!!

Χτυπούνε αγωνιστές που πρωτοστατούν στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

Όλοι οι σπουδαστές να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Στερεάς!

Να δοθεί απάντηση στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των αγωνιζομένων φοιτητών!

Καλούμε όλους τους σπουδαστές στην πανελλαδική κινητοποίηση στης 5 Νοέμβρη με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΜΑΣ! Όλοι στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές!

Απαιτούμε:

  •  Να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση για εισαγγελική παρέμβαση.
  • Τα κλειδιά για την εστία να δοθούν άμεσα σε όλους τους φοιτητές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  •  Ανέγερση Εστίας στην πόλη της Λαμίας.
  • Άμεση κάλυψη των κενών στους καθηγητές.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.