Συγκέντρωση & ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία στην οδό Όθωνος πραγματοποιήθηκε στην Λαμία  από την  Ομοσπονδία  Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φθιώτιδας, το απόγευμα της Τετάρτης 26-11-2014. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ κατά της  ψήφισης του προϋπολογισμού φτωχοποίησης  2015  που προωθεί η κυβέρνηση. Η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της πόλης μας σε μια ημέρα που τα καταστήματα είναι κλειστά δεν ήταν ανάλογη της οξύτητας των  προβλημάτων του κλάδου (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, ΕΝΦΙΑ,  διόδια).Να σημειωθεί ότι  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν από την ΓΣΕΒΕΕ σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις την Πέμπτη 27 Νοέμβρη  ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, 850.000 εργαζόμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ανεργία και 3,5 εκ. συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτή η πολιτική όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές,    δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει  μέσα από τους ενωτικούς αγώνες  του κλάδου  να ανατραπεί.

Οι συγκεντρωμένοι επαγγελματίες δημοσιοποίησαν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας

                                                           Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στη Λαμία σήμερα 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 5,30 το απόγευμα ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμποροι- αυτοκινητιστές – συνταξιούχοι, που συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα πλαίσια Πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας, Όθωνος 3 Λαμία, με κεντρικό άξονα συζήτησης τα παρακάτω θέματα:

  Α) Φορολογικό , Β) Ασφαλιστικό, Γ) Κόκκινα Δάνεια, Δ) Χρηματοδότηση Μικρών Επιχειρήσεων  Ε) Διόδια.

Διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε όπως :

Η θέση μας ως κοινωνία και μικρές επιχειρήσεις συνεχώς χειροτερεύει.

Όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την Κυβέρνηση και εντάσσονται  προς ψήφιση στον Προϋπολογισμό 2015, είναι άδικα – αντιλαϊκά – φορομπηχτικά, εξοντώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και οδηγούν την κοινωνία στην κατάθλιψη.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ανάλγητη και εμπαιγμός για την ελληνική κοινωνία και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Μαζί μας συντάσσονται η εκκλησία  και το σύνολο των εργαζομένων.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής  ύφεσης είναι τραγικές, η φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία καλπάζει, ενώ η πολυσυζητημένη ανάπτυξη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ,  γι΄ αυτό

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Α) Μια  νέα γενναία ρύθμιση τρεχουσών και παλαιών οφειλών προς ΟΑΕΕ, χωρίς προσαυξήσεις σύμφωνα με την  μελέτη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που προβλέπει:

Να υπάρξει πάγωμα οφειλών και κεφαλαιοποίησή τους καθώς και μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου του ασφαλισμένου.

Να υπάρξει ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τον ασφαλισμένο για όσο διαρκεί η κρίση.

Να υπάρξει αφαίρεση του ποσού του κλάδου υγείας από εκπρόθεσμες οφειλές.

Να υπάρξει αποποινικοποίηση του αδικήματος της μή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για το διάστημα που ισχύει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση, θα πρέπει να ανασταλεί κάθε  διαδικασία και εκτέλεση αναγκαστικής είσπραξης οφειλών από το ΚΕΑΟ.

Να μην υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.

Να μην πειραχθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων.

Β)  Σ ΄ ότι αφορά το Φορολογικό διαπιστώνουμε ότι:

Η φορολογία με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, κατάργηση του αφορολόγητου , το μεγάλο ποσοστό προκαταβολής  φόρου εισοδήματος, ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ, ο υψηλός συντελεστής που παραμένει ακόμη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τα χαράτσια ( ΕΝΦΙΑ ) οδηγούν τις  μικρές επιχειρήσεις σε αφανισμό και την κοινωνία μας στην εξαθλίωση.

Γ)  Για τα κόκκινα δάνεια , να αφαιρεθούν οι υπερεξουσίες που δίνονται στις συστημικές τράπεζες , διότι είναι καταστροφικές για τους οφειλέτες και την κοινωνία.

Δ)  Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ίδρυση Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για την χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών, που θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των μικρών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα.

Ε)  Η Κυβέρνηση  με την πολιτική παραχώρησης στους ιδιώτες αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας , εμπαίζει το λαό, και μας καθιστά ομήρους των μεγάλων συμφερόντων των πολυεθνικών..

Η θηλιά των διοδίων πνίγει κάθε μέρα και πιο πολύ το σύνολο της κοινωνίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας  καθίστανται πλέον τέλη κατοχής αυτοκινήτων και η κάθε μετακίνηση των πολιτών εξαρτάται από τις ακόρεστες ορέξεις των εργολάβων, που η Κυβέρνηση τους παραχώρησε δικαιώματα, ελεύθερης και ανεξέλεγκτης  επιβολής χαρατσιών των μετακινήσεων και θανάτωσης δεκάδων επιχειρήσεων  κατά μήκος της εθνικής οδού με εκατοντάδες εργαζόμενους στο περιθώριο.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Με κάθε τρόπο προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για το Φορολογικό – το Ασφαλιστικό- το ΚΕΑΟ – ΕΝΦΙΑ – Κόκκινα δάνεια- Χρηματοδότηση, να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και

ΖΗΤΑΜΕ

Από τους Βουλευτές της Φθιώτιδας  να μην ψηφίσουν τον προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και από την Κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΟΑΕΕ  να δώσουν άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, διαφορετικά ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ σαν μια γροθιά, θα αντιδράσουμε δυναμικά για να αποτρέψουμε την πολιτική εξόντωσής μας.

Μετά την ολοκλήρωση του ψηφίσματος οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα και αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας να αποστείλει το ψήφισμα  στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα – στα πολιτικά κόμματα – στους βουλευτές  του Ν. Φθιώτιδας , στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδη, στην Διοικήτρια ΟΑΕΕ κα Κωτίδου, στον Περιφ/κό Δ/ντή ΟΑΕΕ Στερεάς κ. Παπαδόπουλο – στη ΓΣΕΒΕΕ – στις Ομοσπονδίες μέλη ΓΣΕΒΕΕ – Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας μας και στα ΜΜΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Λούκας                                        Κωνσταντίνος Μπέλλης

DSC_1630 DSC_1632 DSC_1635 DSC_1636

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.