Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Συγκέντρωση και πορεία των συνδικάτων στη Λαμία (φωτο & video)

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με συνθήματα  κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία η συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου και η πορεία που οργάνωσε το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα Φθιώτιδας στα πλαίσια της Πανελλαδικής γενικής Απεργίας.

Η συμμετοχή στην απεργία και την κινητοποίηση αν και μεγαλύτερη από άλλες κινητοποιήσεις δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτό βέβαια δεν οφείλεται μόνο στη βροχή αλλά και  σε μια σειρά λόγους  όπως στην απογοήτευση των εργαζομένων και της νέας γενιάς, την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι  στη  συνδικαλιστική γραφειοκρατία αλλά και την παθητικότητα του μέσου ΄Ελληνα. Νοοτροπίες και πρακτικές που πρέπει να αλλάξουν άρδην μια και η κατάσταση κατά γενική παραδοχή, δεν πάει άλλο…

Όπως  τονίζεται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων «πέντε χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, βάναυσης μνημονιακής πολιτικής και νεοαποικιακής υποδούλωσης της χώρας και του λαού έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και  σε απόγνωση,…. Την ώρα όμως που ο λαός υποφέρει, ξένοι και ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες θησαυρίζουν από τις θυσίες του, απολαμβάνοντας φοροαπαλλαγές και μειώσεις εργοδοτικών εισφορών….Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμία αναμονή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντισταθούν, δεν έχουν άλλο όπλο να απαντήσουν εκτός από τον οργανωμένο συνδικαλιστικό αγώνα, την συσπείρωση στο σωματείο και την απεργία».

 Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλ. Πάρκου και στη συνέχεια  πορεία πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην οποία προστέθηκαν και  μερικοί αγρότες της ΠΑΣΥ με τα τρακτερ τους που νωρίτερα  είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

  Δήλωση του Προέδρου της ΣΕΠΕ Φθιώτιδας Στέφ. Βαγγελού

DSC_1653 DSC_1656 DSC_1661 DSC_1663 DSC_1667

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.