Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η καταγγελία των εργαζομένων για τα επεισόδια στο Δημαρχείο Λαμίας

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων για την αυταρχική  συμπεριφορά του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων σε βάρος εργαζομένων συνδικαλιστών απασχόλησε επι μακρόν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26/9)

Στη συνεδρίαση  παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι του Συλλόγου των Εργαζομένων και εκπρόσωπος του Προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ  οι οποίοι   ζήτησαν από το σώμα να καταδικάσει την συμπεριφορά του Προϊσταμένου.

 Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης επέκριναν την υπεροπτική και προσβλητική για την προσωπικότητα των εργαζομένων  συμπεριφορά του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης των Οικονομικών Υπηρεσιών   ο οποίος να σημειωθεί προτίμησε να απουσιάζει και να απαντήσει στις καταγγελίες  που του αποδίδονται με επιστολή.

Δεν έλειψαν και οι αιχμές  για την  στάση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ρούλια ο οποίος σαν πολιτικός προϊστάμενος αδιαφόρησε και  δεν προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε   πριν  πάρει διαστάσεις . Μάλιστα οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι ο Προϊστάμενος ενήργησε καθ΄εντολήν  του ίδιου του κ. Ρούλια.

Από την πλευρά του ο κ. Ρούλιας μίλησε για ανακρίβειες στην ανακοίνωση -καταγγελία των εργαζομένων ενω υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Δημοτικής αρχής  να μετακινεί και να αξιοποιεί τους υπαλλήλους  ανάλογα  με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Επικρίσεις για προσπάθεια παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών  δέχτηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλειτσάκης  για την παρατήρηση του  προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων επειδή μοίρασαν στους  δημοτικούς συμβούλους την ανακοίνωση τους. 

Τελικά  με πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη αποφασίστηκε να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για τα όσα συνέβηκαν στο Δημαρχείο  ενώ από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι  το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί υπηρεσιακά και να μην έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Διαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Λαμιέων για τα επεισόδια στο Δημαρχείο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λαμιέων αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει  και να διαμαρτυρηθεί για  δύο σοβαρά περιστατικά  που συνέβησαν τελευταία,  σε βάρος μελών του και να καταγγείλει τακτικές που οδηγούν σε προσβλητικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε επεισόδιο στο χώρο του Δημαρχείου στο οποίο ο Προϊστάμενος Δνσης Οικ. Υπηρεσιών καταφέρθηκε  σε βάρος συνδικαλίστριας υπαλλήλου την ώρα που εκείνη επικοινωνούσε τηλεφωνικά και υπηρεσιακά με Αντιδήμαρχο και  είχε ως αποτέλεσμα την με λόγια και έργα προσβολή της και την μεταφορά της ημιλιπόθυμη στο ΓΝΛ. Τονίζουμε μάλιστα ότι ενώ ο Γ.Γ. του Δήμου έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έσπευσε να  βοηθήσει στην μεταφορά της, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών παρέμεινε παγερά και εξοργιστικά αδιάφορος.

Λίγες μέρες μετά ο ίδιος Προϊστάμενος  αρνήθηκε αίτημα άλλου συνδικαλιστή υπαλλήλου για παροχή σημειώματος ωριαίας εξόδου, προκειμένου να διευθετηθεί σοβαρότατη  οικογενειακή υποχρέωση  αντιμετώπισης προβλήματος υγείας.

Τα παραπάνω περιστατικά που δεν είναι μεμονωμένα, έρχονται σε μία περίοδο άστοχων μετακινήσεων προσωπικού και υποτιμητικών υποβιβασμών έμπειρων υπαλλήλων (με ανάρτηση τους χωρίς να είναι υποχρεωτικό στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για παραδειγματισμό ;;), με παράλληλη εύνοια σε «λίγους» και οδηγούν στην αποδυνάμωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και όχι μόνο και στην  αδικαιολόγητη γιγάντωση των Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Γι αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπεια  και το δικαίωμά μας στο σεβασμό της προσωπικότητας,  της εργασίας και της προσφοράς μας στο Δήμο και το δημότη.

 Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χριστίνα Καναπίτσα                                 Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.