Στα λευκά από το πρωί η Φθιώτιδα. Χιόνι από το μεσημέρι στη Λαμία μέχρι τα παράλια του Μαλιακού

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ από τις πρώτες πρωινές ώρες    σε όλη τη χώρα, με χιόνια ακόμη και στα πεδινά , σημαντική πτώση της θερμοκρασίας,  βροχές και καταιγίδες   στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων οι οποίοι θα φτάσουν  τα 8 με 10  Μποφώρ.

 Στη Φθιώτιδα από  νωρίς το πρωί χιονίζει στα ορεινά και  τα ημιορεινά του Νομού.  Στη Λαμία από το πρωί ρίχνει χιονόνερο ενώ  από το μεσημέρι αναμένεται να χιονίσει  μέσα στην πόλη και μέχρι τα παράλια του Μαλιακού. Προειδοποίηση για συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης.   Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού χιονίζει στους  δρόμους  προς Δομοκό, Μπράλο και προς Καρπενήσι. Λευκό είναι το τοπίο σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρυτανία.

Η χιονόπτωση στη Φθιώτιδα προβλέπεται να σταματήσει το μεσημέρι της Τρίτης όμως η  κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό με τον υδράργυρο να φτάνει  τους -8 βαθμούς Κελσίου  θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη οπότε θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού.  

Οι αλατιέρες έχουν ήδη πιάσει δουλειά στους δρόμους γύρω από τη Λαμία, ενώ στο πόδι είναι και η τροχαία. Προς το παρόν πάντως δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την μετακίνηση των αυτοκινήτων και  κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών. Σε κάθε περίπτωση πάντως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

xarths(2)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.