Σε κατάληψη το Δημαρχείο της Λαμίας από τους εργαζόμενους για την κινητικότητα-απολύσεις

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το Δημαρχείο της Λαμίας, τα Δημοτικά κτήρια και o ΧΥΤΑ από τους εργαζόμενους του Δήμου Λαμίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη κινητικότητα και τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις δομών του Δήμου. Όπως αναφέρουνε σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η κατάληψη θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο Πέμπτη, ενώ τονίζουν ότι «οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσουν από κοινού μάχη προκειμένου να μην έχουμε πλήρη διάλυση των Υπηρεσιών και Δομών των Δήμων και να μην απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι».

Η κατάληψη του Δημαρχείου Λαμίας γίνεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ   για να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης     για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο  Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λαμιέων ύστερα από την απόφαση  της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ενημερώνει τους πολίτες πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές λόγω κατάληψης των εργαζομένων στα δημοτικά κτήρια  και στο Χυτά για σήμερα Τετάρτη 10/07/2013 και αύριο Πέμπτη 11/07/2013. Από την κατάληψη αυτή εξαιρούνται οι παιδικοί σταθμοί και  το ληξιαρχείο μόνο όμως για την έκδοση των  αδειών ταφής. Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόησή τους καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι σε μια τέτοια συγκυρία οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσουν από κοινού μάχη προκειμένου να μην έχουμε πλήρη διάλυση των Υπηρεσιών και Δομών των Δήμων και να μην απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Ο αγώνας είναι κοινός και οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρεί να τον υπονομεύσει θα είναι πολλαπλά επιζήμια για τα συμφέροντα των πολιτών και των εργαζομένων.

Ε mail: sedlamieon@ gmail.com                  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                       ΜΙΧΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.