Σε εξέλιξη το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που διεξάγεται και φέτος έως τις 11 Οκτωβρίου 2022 στο Mitsis Galini Wellness Resort & Spa στα Καμένα Βούρλα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εξαίρετοι διεθνώς καταξιωμένοι ομιλητές, που παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες, επιστημονικά τεκμηριωμένες εξελίξεις πάνω στην Ιαματική Ιατρική, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του στο Συνέδριο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας καλωσορίζω για μια ακόμη χρονιά στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας!

Ένα συνέδριο, οι θεματικές του οποίου παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη δική μας περιοχή, καθώς είναι πολλές οι ιαματικές πηγές στα όρια του Δήμου μας, τις οποίες μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε.

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων είναι ο απόλυτος συνδυασμός θάλασσας και βουνού, με χιλιόμετρα παραθαλάσσιων εκτάσεων και φυσικές ιαματικές πηγές, στοιχεία που αποτελούν κορυφαία πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη και την προώθηση και του Τουρισμού Ιαματικής Ιατρικής και Υγείας.

Κυρίες και κύριοι, μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να μιλάμε για την αξιοποίηση αυτού του φυσικού πλούτου και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ωστόσο τα πράγματα κινούνται με αργούς ρυθμούς και καταλήγουμε να συζητούμε ξανά για τα ίδια πράγματα.

Αυτό που μπορούμε να τονίσουμε με βεβαιότητα είναι ότι στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται ο ανάδοχος που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό, για την αξιοποίηση των πηγών στο ξενοδοχείο που ανήκει στον όμιλο Μήτση. Παράλληλα, έχουν γίνει επαφές με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να αξιοποιηθεί η ιαματική πηγή στο Δημαρχείο.

Στόχος μας παραμένει η προσέλκυση και διεθνών ταξιδιωτών της τρίτης και τέταρτης ηλικίας, που αναζητούν εμπειρίες ευεξίας στο ταξίδι τους, καθώς έτσι μπορεί η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει σημαντική υπεραξία τα επόμενα χρόνια στον τομέα του ιαματικού τουρισμού. Γνωρίζετε άλλωστε τις θεραπευτικές δράσεις της ιαματικής ιατρικής σε διάφορες παθήσεις.

Εύχομαι και πάλι καλά αποτελέσματα στο συνέδριό σας και καλή διαμονή στον όμορφο Δήμο μας!»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.