Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας: Κινητοποίηση για δωρεάν σίτιση, εστίες και μετακινήσεις

Με συνθήματα “Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες” και “Δωρεάν σίτιση για όλους” οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Λέσχη τους στην οδό Πανουργιά το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν:Ακόμα δεν ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά και ήδη οι φοιτητές της Λαμίας  έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της ελλιπής κρατικής  χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια, η οποία κάθε χρόνο και μειώνεται!  Προβλήματα τα οποία αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τις σπουδές μας και  μετατρέπουν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην δωρεάν μόρφωση σε  ατομική υπόθεση. Πιο απλά: Έχεις λεφτά; Σπουδάζεις. Δεν έχεις;  Πρόβλημα σου.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση με την μέριμνα των φοιτητών αυτή τη  στιγμή στη Λαμία είναι επικίνδυνη. Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς;  Από την απουσία φοιτητικής εστίας σε μια πόλη με περίπου 3000  φοιτητές; Από το γεγονός ότι ακόμα δεν ήρθαν οι πρωτοετείς και ήδη  πληρώνουν για να φάνε; Από το γεγονός ότι δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση  έχει μόνο το 1/3 των φοιτητών;(!)Από την εξωφρενική κατάσταση που  επικρατεί στα πρώην ΤΕΙ όπου οι φοιτητές για να φάνε πρέπει να πάρουν  έξτρα λεωφορεία για να φάνε στη λέσχη στο κέντρο και μετά να  ξανακατέβουν για μάθημα;ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας τη νύφη για  ακόμα μια φορά! Ειδικά τώρα που μας προετοιμάζουν όλους για έναν  «δύσκολο χειμώνα»! Για έναν χειμώνα που θα είναι δύσκολος μόνο για  εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά ιδιαίτερα κερδοφόρος για τις  μεγάλες εταιρείες και τα μονοπώλια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:ΔΩΡΕΑΝ σίτιση για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές ανεξαρτήτων οικονομικών κριτηρίων.Να ανοίξει τώρα χώρος στο πρώην ΤΕΙ για να σιτίζει τους φοιτητές μέχρι  και τη λήξη των μαθημάτων.ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές. Να αναλάβει τα έξοδα της  γραμμής 4| Άμπλιανη-Πανεπιστήμιο| ο δήμος και η περιφέρεια.Άμεση παράδοση σχεδίου ανέγερσης φοιτητικών εστιών από εργολάβους και  περιφέρεια στους φοιτητές με χρονοδιάγραμμα, χωρίς ΣΔΙΤ και κριτήρια.

Προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τη λέσχη στις 12 μίση ώρα αύριο  Παρασκευή 7/10 για το θέμα της σίτισης των φοιτητών.Δεν θα τη πληρώσουμε για ακόμα μια φορά εμείς!Αγώνας για δωρεάν σπουδές και πτυχίο με δικαιώματα!Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.