ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Πρόσκληση σε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας

Επειδή πιστεύουμε ότι οι περιστάσεις είναι  ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα μας και  για τη Φθιώτιδα ιδιαίτερα, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή σας στη συζήτηση που οργανώνουμε, όπου κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς ισότιμα θα ανοίξουμε το δρόμο του συντονισμού της δράσης μας για την προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών του τόπου μας.

                                                                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κοινωνικές οργανώσεις και φορείς της Φθιώτιδας σε ανοιχτή συνάντηση  διαλόγου και συντονισμού για την προστασία της δημόσιας περιουσίας στη Φθιώτιδα.

Τα χρόνια των μνημονίων οι πολιτικές των κυβερνήσεων  με βασικό επιχείρημα την αντιμετώπιση του χρέους άλλαξαν εκ βάθρων την κοινωνία και το κράτος, με άξονες τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την διάλυση της αγοράς εργασίας, την περικοπή δημόσιων δαπανών σε κρίσιμους τομείς και τέλος ένα βαθύ πρόγραμμα  ιδιωτικοποιήσεων, με τη χώρα να στροβιλίζεται παράλληλα σε μια δίνη εκφυλισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και συνταγματικών παραβιάσεων.

 Ο πολυεπίπεδος πλούτος των Ιαματικών πηγών που διατρέχουν τη Φθιώτιδα (Καμμένα Βούρλα – Θερμοπύλες – Ψωρονέρια – Πλατύστομο και άλλες), οι τουριστικές εγκαταστάσεις και οι δημόσιες εκτάσεις ( Παρνασσός – Κάμπινγκ ΕΟΤ κλπ) , ο ορυκτός πλούτος και η βαριά βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ που συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας,  οι ακτές , το δασικό σύστημα  της Φθιώτιδας και άλλα   αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό,  οικονομικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, πηγή απασχόλησης,  δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου.

 Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων και νέων επερχόμενων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση όλων των παραπάνω και παράλληλα ενισχύει δραστηριότητες ακόμα μεγαλύτερων παρεμβάσεων αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Οι ενέργειες αυτές αποκλείουν τους πολίτες από τη συμμετοχή τους  στο σχεδιασμό μέσω των θεσμικών τους φορέων, αποκλείουν κάθε μορφή κοινωνικού ελέγχου οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. 

Παράλληλα, απειλούν με σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως αντίθετος μ΄αυτή την πολιτική. Στη Φθιώτιδα κινητοποιούνται  ενάντια στην εκποίηση , την  ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και για την προστασία του σημαντικού φυσικού πλούτου της περιοχής μας αρκετές οργανώσεις του οικολογικού χώρου, επιστημονικοί φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, αυτοδιοικητικοί φορείς, τοπικές κοινωνίες και κινήματα.

Η σημερινή μας  πρωτοβουλία-πρόσκληση έχει ως στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια  πλατιά συσπείρωση  και συντονισμό πρωτίστως των  κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία των δημόσιων αγαθών του τόπου μας.  

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μμ  στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ σας καλούμε σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού για τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου ενεργών κοινωνικών και πολιτικών φορέων της Φθιώτιδας (κοινωνικές οργανώσεις, επιστημονικούς φορείς, φορείς εργαζομένων και επαγγελματιών , εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης , πολιτικές κινήσεις και κόμματα), για να

–       προστατέψουμε το δημόσιο και ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της Φθιώτιδας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

–      αποκρούσουμε από κοινού τις πολιτικές και τις ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και τη βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη του τόπου μας

Η Γραμματεία της Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.