Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού- Απεργίες ξεκινούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Νεκρός,  κρεμασμένος με ένα σεντόνι βρέθηκε στο κελί του στις φυλακές Δομοκού ο ισοβίτης που στις 12 Ιουλίου μετά από καυγά και κατανάλωση οινοπνεύματος  έσφαξε με γυαλί  συγκρατούμενο του και τραυμάτισε άλλον ένα κρατούμενο. Οι φύλακες γύρω στις 7.00 το απόγευμα βρήκαν τον 48χρονο κρατούμενο κρεμασμένο με το σεντόνι από το κρεβάτι του μέσα στο ειδικό κελί όπου είχε μεταφερθεί μετά την επίθεση. Οι πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές όλης της χώρας, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας εξήγγειλε δύο πανελλαδικές απεργίες, αλλά και στάσεις εργασίας για τις 22 με 25 Ιουλίου Ειδικότερα, σε 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν την Τετάρτη, 23 Ιουλίου και την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Την Τρίτη και Πέμπτη, θα υπάρξουν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 7:00 και 10:00 το πρωί και μεταξύ 15:00 και 18:00 το απόγευμα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, αλλά και τις επιφυλάξεις τους για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, σημειώνοντας ότι δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα των φυλακών. Ως αναφορά την άθλια κατάσταση στις φυλακές Δομοκού που προορίζονται για  το ελληνικό Γκουαντάναμο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη του την Κυριακή .

Κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ωστόσο, θα γίνονται κανονικά οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.