Σαν «τρομοκράτες» περίμενε η Αστυνομία της Λαμίας τους εργαζόμενους-απολυμένους της Εύβοιας (video)

Πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας  σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λαμίας. Ο λόγος ήταν ο ερχομός 37  συνδικαλιστών εκπροσώπων των Διοικήσεων των  5 κλειστών εργοστασίων και του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας… Οι εργαζόμενοι ήθελαν να κάνουν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για τα προβλήματα τους και να ζητήσουν την καταδίκη της αστυνομικής βίας απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το κτίριο του Διοικητηρίου της Χαλκίδας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε κυκλώσει το κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ μικρότερη αστυνομική δύναμη υπήρχε και έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου  της οδού Αινιάνων. Το γεγονός προκάλεσε την αγανάκτηση και την  έντονη αντίδραση των εργαζομένων.  Οι περιφερειακοί σύμβουλοι  των παρατάξεων της  αντιπολίτευσης  Νίκος Στουπής και Τάσος Χρονάς κατήγγειλαν το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους-απολυμένους των εργοστασίων της Εύβοιας ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επικρίθηκε έντονα από τους συνδικαλιστές για την μέχρι τώρα υποκριτική στάση του στα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και την χρήση αστυνομικής βίας εναντίον τους. «Ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει, να παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε να ανταποκριθεί τε στο ρόλο σας», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν  στα μεγάλα προβλήματα ανεργίας της περιοχής με τα πέντε κλειστά εργοστάσια, το επικείμενο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τους απλήρωτους εργαζόμενους. «Η Εύβοια αλλά και ολόκληρη η Περιφέρεια Στερεάς έχει τελειώσει αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η κατάσταση…Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς πάντως,  δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την επέμβαση των ματ ούτε με τη σημερινή παρουσία της Αστυνομίας έξω από την αίθουσα συνεδρίασης και  μετά τις διαμαρτυρίες ζητήθηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο η απομάκρυνσή τους.  Οι εργαζόμενοι-απολυμένοι ζήτησαν να καταδικάσει το Περιφερειακό συμβούλιο  την αστυνομική βία ενάντια στους εργαζόμενους που σημειώθηκε   σε χώρο της Περιφέρειας- στην είσοδο του Διοικητηρίου Χαλκίδας.

Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσε η πρόταση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να εκδοθεί ψήφισμα που θα «καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται». «Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε ανακατάληψη της Περιφέρειας.  Η βία ενός εργαζόμενου με ένα πανό ή μια σημαία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα χημικά και τα γκλομπς. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει αυτός ο αγώνας. Για  μας είναι ζήτημα ζωής και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» , δήλωσαν οι εργαζόμενοι της Εύβοιας.

Τελικά κάτω από την πίεση   το Περιφερειακό συμβούλιο  καταδίκασε την αστυνομική  βία  απέναντι στους εργαζόμενους  και αποφάσισε ότι στις 6 Νοέμβρη ημέρα πανεργατικής απεργίας σε ένδειξη συμπαράστασης θα είναι κλειστή η Περιφέρεια Στερεάς στη Λαμία αλλά και στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.