΄Ελεγχο νομιμότητας της απόφασης της ΠΕΛ για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» ζητούν Ομοσπονδία ΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας

Τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης της Διοίκησης της ΠΕΛ για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό»   ζητούν με επιστολή τους από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς κ. Γερακούδη,  η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας. Και επειδή η απόφαση αυτή είναι προφανώς εκτός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΠΕΛ μάλλον  αναβάλλεται… μέχρι νεωτέρας η λειτουργία του » Χριστουγεννιάτικου Χωριού» στη Λαμία.

 Το κείμενο της επιστολής:

Θέμα : « Χριστουγεννιάτικο Χωριό  στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας »

Στις 16-10-2013 και μετά από προφορική πρόσκληση του  Δ.Σ. της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων του Δήμου Λαμιέων και του Νομού Φθιώτιδας, με θέμα « την  δημιουργία και λειτουργία  Χριστουγεννιάτικου χωριού στις εγκαταστάσεις της Π. Ε. Λαμίας.»

Κατά  τη  διάρκεια   της σύσκεψης μας γνωστοποιήθηκε απόφαση του Δ.Σ. της  Π. Ε. Λ. για   την  δημιουργία και λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού από  06-12-2013 έως 06-01-2014.

Επειδή :

Α)  Ως φορείς, εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων έχουμε υποχρέωση, να προστατεύουμε τα συμφέροντα των μελών μας,

Β) Εκτιμούμε ότι οποιοδήποτε γεγονός επηρεάζει την λειτουργία της αγοράς επιβάλλεται  να κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας.

Γ)  Η  Π.Ε.Λ. ως ΝΠΔΔ ιδρύθηκε σύμφωνα με τον νόμο 214/1975 ΦΕΚ: Α259 19751120 Άρθρο 1 με συγκεκριμένο σκοπό « Άρθρο 2 τη διοργάνωση στην έδρα της Ετήσιας Πανελλήνιας Εκθέσεως αποβλεπούσης  στην προβολή των παντός είδους γεωργικών μηχανημάτων κ.λ.π.»

Δ) Το Δ. Σ. της Π.Ε.Λ έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες  που απορρέουν από τον Ν.214/1975 και την  Υπουργική Απόφαση Κ1-1800/2001/ΦΑΚΕ Β 283 200 10 319 και σε κάθε περίπτωση βάσει του σκοπού ίδρυσης είναι αρμόδιο να αποφασίζει την εν γένει επιδίωξη του σκοπού αυτού.

Ε) Δι΄ αποφάσεως του Υπουργείου Ανάπτυξης διορίζεται εκπρόσωπος της Εποπτευούσης Αρχής, ο οποίος μετέχει άνευ ψήφου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής και βάσει του Άρθρου 9 του Ν.214/1975 μεριμνά για την τήρηση των αφορώντων  εις την Π.Ε.Λ. νόμων και  Δ/των, παρακολουθεί τις εργασίες και αναφέρει τις απόψεις του στην Προϊσταμένη Αρχή.

ΣΤ) Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ. αντίκειται στους νόμους και στις Υπουργικές Αποφάσεις.

Παρακαλούμε για τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης του Δ. Σ. της Π.Ε.Λ. και την  ανάκλησή της.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στην περίπτωση υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης.

Με τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ομοσπονδίας Επαγ.Βιοτ. Φθ/δας                                Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας                             Ο Πρόεδρος          Ο Γ. Γραμματέας

Ι. Λούκας       Κ. Μπέλλης               Ι. Βλαχογιάννης           Γ.  Στεργιανός

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.