Προκλητική επίθεση Χρυσαυγίτη σε νεαρό Αλβανό στο κέντρο της Λαμίας- Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Μια μέρα μετά την αντιφασιστική διαδήλωση στη Λαμία  και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για την άνανδρη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής,  μια ακόμα επίθεση μίσους και βίας  σημειώθηκε στη πόλη μας.

 Όπως καταγγέλλει  20χρονος Αλβανός κάτοικος Λαμίας, και αυτόπτες μάρτυρες     χτες το βράδυ ήταν στη πλατεία Λαού μαζί με δυο φίλους του , όταν τον πλησίασε  ο δράστης και τον ρώτησε αν είναι Αλβανός. Οταν πήρε καταφατική απάντηση του επιτέθηκε με κεφαλιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη. Αφήνοντας τον αιμόφυρτο έτρεξε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καποδιστρίου δηλώνοντας ότι είναι χρυσαυγίτης χαιρετώντας ναζιστικά ενώ οι φίλοι του θύματος  τον καταδίωξαν. 
Εντύπωση πάντως προκαλεί πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ οι οποίοι  ήταν σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρέμεναν παθητικοί παρόλο που το θύμα που αιμοραγούσε τους υποδείκνυε το δραστη. Χρειάστηκε η παρέμβαση διερχόμενου δικηγόρου για να συλλάβουν το δράστη. Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ώρα 1.00 το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

 Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αργότερα κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας για  ρατσιστική επίθεση και ξυλοδαρμό.  Μήνυση κατέθεσε  και ο δράστης για ρατσιστική εξύβριση γιατί το θύμα κατά δηλωση του τον αποκάλεσε «παλιο-φασίστα»!. Σήμερα θύτης και θύμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λαμίας με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενώ διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

 Όλη τη νύχτα υπήρξε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης  και γύρω από τα γραφεία της Χρυσης Αυγής για το φόβο επεισοδίων.

Για την επίθεση  ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αντιστεκόμαστε στο Ρατσισμό και το Φασισμό

     Η πιο οδυνηρή συνέπεια της βαθειάς οικονομικής κρίσης, της ύφεσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών είναι αναμφίβολα η μετατροπή μιας ανοιχτά ναζιστικής συμμορίας, της Χρυσής Αυγής, σε πολιτικό κόμμα και η είσοδός της στην ελληνική βουλή.

     Η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και, πριν από αυτή, τα μαχαιρώματα, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες μεταναστών καταδεικνύουν ότι το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το σκοτεινό πρόσωπο του φασισμού και τη ναζιστική βία.

    Η ακροδεξιά ρητορεία Σαμαρά σε συνδυασμό με τη θεωρία των δύο άκρων εκτρέφουν τις φασιστικές μεθόδους και αναγορεύουν τη βία του πεζοδρομίου σε μέθοδο κοινωνικής ανάτασης.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για τη δημοκρατία, την  ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

   Η χθεσινή επίθεση και ο ξυλοδαρμός αλλοδαπού από μέλος της Χ.Α και στην πόλη μας υπαγορεύει την επαγρύπνηση και θέτει ως καθήκον την αντίσταση στη φασιστική απειλή.

  Δε θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα, θα αντισταθούμε μαζί με τους πολίτες και την κοινωνία στην πολιτική του σκότους και της βίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

2 comments

  1. maria p.

    Συγχαρητήρια γιατί είστε το μοναδικό site από όσα διάβασα που παραθέτει ολόκληρη την είδηση. Εννοώ χωρίς να παραλείψει την παρακάτω πληροφορία:

    «Εντύπωση πάντως προκαλεί πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ οι οποίοι ήταν σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ΄παρέμεναν παθητικοί παρόλο που το θύμα που αιμοραγούσε τους υποδείκνυε το δραστη. Χρειάστηκε η παρέμβαση διερχόμενου δικηγόρου για να συλλάβουν το δράστη.»

  2. antifa

    altpressfthiotidas αν θες ανέβασε το κάλεσμα για αύριο . αντιφασιστική πορεία στην πλατεία ελευθερίας 8 . ισχύει . καλό είναι να μαζευτεί κόσμος