Προκηρύχτηκε η μελέτη για το δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου (Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού- Νεοχωράκι)

Από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τη μελέτη που αφορά στο έργο του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου. Η μελέτη που προκηρύχτηκε  έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του άξονα «Σταυρός – Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» και «Νεοχωράκι – Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού».

Πρόκειται για έργο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον τρόπο αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου που παραμένει ημιτελές για δεκαετίες  και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό ένα όνειρο των πατεράδων μας να γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα από τα έργα που οραματιζόταν γενεές Ευρυτάνων και γι αυτό η χαρά και η αγωνία μου να προλάβουμε τη δημοπράτηση του, είναι μεγαλύτερη.  Αξίζει τον κόπο να τρέχεις, να παλεύεις, να συγκρούεσαι και να ξενυχτάς για όποιο έργο πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθημερινότητα στον τόπο σου».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Αιμίλιος Ριζογιάννης

    Ας μη συγκινούμαστε και τόσο, για να γίνει πραγματικότητα (αν γίνει ποτέ) το όνειρο, έχουμε πολύ ψωμί ακόμα. Να φανταστείτε, για το τμήμα από Αγιο Γεώργιο έως ανατολική πρόσβαση σήραγγας, το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και νυν ΥΠΟΜΕΔΙ, αφού έψαχνε το θέμα επί μία δεκαετία περίπου με γεωτεχνικές έρευνες κλπ., κατέληξε σε μία λύση, εκπονήθηκε και εγκρίθηκε οριστική μελέτη. Έμεναν οι λοιπές μελέτες (στατικά, υδραυλικά κλπ.). Τώρα τα πετάει όλα αυτά και αρχίζει απ’ την αρχή αναγνωριστικές μελέτες. Ζήσε μαύρε μου.