Ποινή κάθειρξης 6 ετών από το Εφετείο Ανηλίκων Λαμίας για τον τραυματισμό του Θαν. Παύλου

Εκδικάστηκε μετά από πολλές αναβολές  στο Εφετείο Ανηλίκων Λαμίας η υπόθεση του 16χρονου Θανάση Παύλου. Ήταν Οκτώβρης του 2009 όταν στην οδό Ρ. Αγγελή στη Λαμία  ο  καυγάς μεταξύ δύο  νεαρών είχε τραγική κατάληξη.  Ο 16χρονος Θανάσης  μετά από συμπλοκή  έπεσε από την ταράτσα του ισογείου στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι  και να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στον κατηγορούμενο επίσης 16χρονο κατά την στιγμή τέλεσης της πράξης και σήμερα 20χρονο νέο το Δικαστήριο επέβαλε ποινή 6 χρόνια κάθειρξη για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».   Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί  μόνο ποινή  κοινωνικής εργασίας ενός χρόνου  αλλά ο Εισαγγελέας Λαμίας άσκησε  αναίρεση κατά της απόφασης.

Ικανοποιημένη για την απόφαση δήλωσε η οικογένεια του θύματος γιατί έστω καθυστερημένα αποδόθηκε δικαιοσύνη. Από την πλευρά του κατηγορουμένου που οδηγήθηκε στη φυλακή θεωρούν ότι το Δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσαν ότι θα υποβάλλουν αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.