Πλημμυροπαθείς κάτοικοι Κόμματος: Συνεχίζουν τον αγώνα – Καταγγελία και στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα

Κατατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 στα Δικαστήρια Λαμίας από τους πλημμυροπαθείς του Δ.Δ. Κόμματος Λαμίας, ο φάκελος με όλα εκείνα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν ότι δεν εφαρμόστηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και την παραχωρησιούχο εταιρία, η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για την κατασκευή τεχνικών έργων που θα διασφάλιζαν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

 ΄Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση  τους,  θεωρούν «άστοχα και ούτε καν ημίμετρα», τα όσα εφαρμόστηκαν μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν τον περασμένο Απρίλιο. «Χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση, η οποία προς το παρόν δεν διαφαίνεται» υπογραμμίζουν ενώ κάνουν γνωστό ότι  «θα καταθέσουν ενυπόγραφη (με δεκάδες υπογραφές ) καταγγελία στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα με σκοπό να μην παραδοθεί στην κυκλοφορία ο καταστροφικός ανισόπεδος κόμβος Λαμίας ώσπου να κατασκευαστεί σωστά πάνω σε γέφυρα που να μην εμποδίζει τα νερά να φτάνουν στην θάλασσα».

Αναλυτικά η  ανακοίνωση που απέστειλαν  οι πλημμυροπαθείς Κάτοικοι  του Κόμματος

Την Δευτέρα 18 Δεκέμβρη 2023 στις 12 το μεσημέρι οι πλημμυροπαθείς από το Κόμμα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους δηλαδή τους φακέλους με τα δικαιολογητικά που στηρίζουν την αγωγή που κατατέθηκε στις 2 Ιούνη 2023 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας.

Η αγωγή αυτή είναι νέα τακτική διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης και αποτελεί συνέχεια του δικαστικού αγώνα για την εξασφάλιση της περιοχής από τις πλημμύρες. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας που εκδόθηκε στις 7 Απριλίου 2023, όπου έγιναν δεκτά όλα τα επιχειρήματα των πλημμυροπαθών για την υπαιτιότητα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 στην πρόκληση της πλημμύρας στις 12 Δεκέμβρη 2021, διατάχθηκαν οι κατασκευαστές και το Ελληνικό δημόσιο να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ξανακινδυνεύσει η περιοχή.

Οκτώ μήνες μετά το μόνο που έγινε είναι η διάνοιξη τριών τρυπών που μόνο σαν στάχτη στα μάτια μοιάζει και σαν προσπάθεια εξαπάτησης της αγωνίας των πληγέντων και αποπροσανατολισμού τους. Οι πλημμυροπαθείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα και έξω από τα δικαστήρια έως ότου γίνει ξανά ασφαλής η περιοχή που ζουν και εργάζονται. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν με τις κακοκαιρίες Daniel & Elias η αγωνία χτύπησε κόκκινο και μόνο την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αυτή δεν είναι ζωή που αξίζει να βιώνει κανείς άνθρωπος και μάλιστα άνθρωποι που σε τίποτα δεν έφταιξαν παρά μόνο είχαν την ατυχία να περάσει ξυστά από τον τόπο τους αυτός ο μεγάλος δρόμος και να τους ρημάξει τις ζωές με τις λανθασμένες επιλογές στην κατασκευή του. Θα μπορούσε δυο χρόνια τώρα μετά την καταστροφή να έχει δοθεί λύση και να μην περιμένουμε να γίνει η κοιλάδα του Σπερχειού σαν τον Θεσσαλικό κάμπο τον Σεπτέμβρη του 2023.

Χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση, η οποία προς το παρόν δεν διαφαίνεται, από την στιγμή που τα υπεύθυνα υπουργεία απαξιούν ακόμα και να απαντήσουν στις επανειλημμένες αιτήσεις και εκκλήσεις μας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ενυπόγραφη (με δεκάδες υπογραφές ) καταγγελία στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα με σκοπό να μην παραδοθεί στην κυκλοφορία ο καταστροφικός ανισόπεδος κόμβος Λαμίας ώσπου να κατασκευαστεί σωστά πάνω σε γέφυρα που να μην εμποδίζει τα νερά να φτάνουν στην θάλασσα.

Καλούμε τον λαό της Λαμίας να συμπαρασταθεί για μια ακόμη φορά στους αγώνες μας.

Με την σειρά μας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης που αγωνίζονται και αυτοί για να μην ρημάξει ο τόπος τους στο όνομα της ανάπτυξης!

Φωτο αρχείου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.