Κάτοικοι Παύλιανης: Κερδίσαμε μια μάχη! Σταματάνε προσωρινά τα έργα για το υδροηλεκτρικό

Μία πρώτη νίκη  πέτυχαν  οι κάτοικοι της Παύλιανης στην προσπάθεια να αποτρέψουν «το περιβαλλοντικό έγκλημα» στην  περιοχή τους.
Το Πρωτοδικείο Λαμίας αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά τους για προσωρινή διακοπή των εργασιών κατασκευής του υδροηλεκτρικού έργου, έως ότου του εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις  18 Ιανουαρίου 2024.
Η προσφυγή  συζητήθηκε  τη Δευτέρα 18/12 στο Πρωτοδικείο Λαμίας. Υπέρ των κατοίκων της Παύλιανης παραστάθηκε και ο Δήμος Λαμιέων, τον οποίο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Δημόπουλος ενώ στην ακροαματική διαδικασία παρενέβη και ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος με την νομική του ιδιότητα.
3 ώρ. 
ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ μια μάχη !
Η πρώτη δικαίωση στον αγώνα των κατοίκων της ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ είναι γεγονός!
Το Πρωτοδικείο Λαμίας διέκοψε προσωρινά τις εργασίες του ¨επενδυτή¨ μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2024 που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Ο δρόμος για την τελική νίκη άνοιξε .
Ραντεβού στις 18 Γενάρη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών σε τακτική δικάσιμο !

 Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

 Μία μάχη κερδήθηκε για την Παύλιανη. Διακοπή εργασιών για το υδροηλεκτρικό.

Παύλιανη, 19 Δεκεμβρίου 2023

Η πρώτη δικαίωση στον αγώνα των κατοίκων της ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ είναι γεγονός!

Το Πρωτοδικείο Λαμίας διέκοψε προσωρινά τις εργασίες του «επενδυτή» μέχρι τις 18 Ιανουάριου 2024 που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο αγώνας των κατοίκων και φορέων που αντιτίθενται στην κατασκευή υδροηλεκτρικού που θα προκαλέσει ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη ζημιά τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και ήπια και αειφόρο ανάπτυξη της Παύλιανης δεν θα σταματήσει εδώ. Η Παύλιανη που χρόνια τώρα δείχνει το δρόμο της βιωσιμότητας και αποτελεί την προμετωπίδα της επισκεψιμότητας στη Φθιώτιδα πρέπει να σωθεί από τις καταστροφικές επιπτώσεις της επένδυσης του μικρού μεν, καταστροφικού δε για τον τόπο μας, υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Κάτοικοι, φορείς και επισκέπτες με την υποστήριξη ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβούλιου που απορρίπτουν αυτού του είδους την ανάπτυξη στο χωριό μας, συνεχίζουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν θα επιτρέψουμε τις εργασίες που γίνονται εσπευσμένα από την εταιρεία καταστρέφοντας το χωριό μας, για να προκαταλάβουν δικαστικές εξελίξεις.

Καλούμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν καθημερινά ελέγχους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί πολύτιμο και αναντικατάστατο αγαθό. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν θα κάνουμε πίσω. Θα νικήσουμε!

Ευχαριστούμε όσους έμπρακτα στηρίζουν τον αγώνα μας!

Καλές γιορτές , η Παύλιανη σας περιμένει όπως την ονειρεύεστε, όπως την γνωρίσατε και την αγαπήσατε χρόνια τώρα.

Η Παύλιανη εκπέμπει SOS!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Επικοινωνία:

Λέττα Κρέτσα: 6980611176

Πάρης Φούντας: 6932269378

Νίκος Θεοχάρης: 6971719492

Γιώργος Ρηγάκης: 6974500787

Γιάννης Ζωγράφος: 6974900057

Κατερίνα Θεοχάρη: 6974814208

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.